Als wij Frutos één raad mochten geven? Keep it simple! Een platte 4-4-2 of...

Als wij Frutos één raad mochten geven? Keep it simple! Een platte 4-4-2 of...

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nicolas Frutos heeft de voorbije twee wedstrijden geëxperimenteerd. We gaan het ons veroorloven hem één raad te geven: doe dat niet tegen Celtic. Keep it simple! Al is dat niet makkelijk, we geven het toe. Want al zijn systemen staan of vallen met één man waar geen vervanging voor is.

Eigenlijk was de opzet van dit stuk dat we Frutos gingen aanraden een platte 4-4-2 te spelen. Met Onyekuru samen met Teodorczyk in de spits. Dendoncker en Gerkens op het middenveld, Trebel op links en Stanciu/Chipciu op rechts. Bon, de posities mochten verschillen, alsook de invulling van het middenveld, maar het ging om het systeem.

Gewoon ze collectief opvangen en collectief aanvallen wanneer het kon. Maar goed, waarschijnlijk is Obradovic niet beschikbaar en Deschacht op linksachter zetten, dat doet Frutos liever niet. En is Kara voldoende fit om te starten? Daar gingen ook geen risico's mee genomen worden.

Terug naar de 3-5-2

Dus ja, 'keep it simple' wordt ineens wel wat moeilijker omdat Anderlecht maar één echte linksback meer in zijn kern zitten heeft. Of dat op te lossen valt met een rechtsachter links te zetten, betwijfelen we ten zeerste.

En dus zouden wij nu kiezen voor het systeem dat Frutos speelde in Westerlo. Met Trebel - die voldoende loopvermogen heeft - als linkervleugelverdediger, Dendoncker, Gerkens en Stanciu in het midden en Chipciu als rechtervleugelverdediger. Dan kunnen Onyekuru en Teodorczyk (Harbaoui kon ons niet overtuigen) nog steeds samen vooraan spelen en voor meer gevaar zorgen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties