De Mos weet wie schuld treft aan het ontslag van Vanhaezebrouck: "Hij heeft de code kunnen kraken"

Maarten Cattaert
| 36 reacties
De Mos weet wie schuld treft aan het ontslag van Vanhaezebrouck: "Hij heeft de code kunnen kraken"
Foto: © Photonews

Iedereen heeft een mening na het ontslag van Hein Vanhaezebrouck bij AA Gent, ook Aad De Mos. De Nederlandse analist blikt terug op zijn periode en zag één persoon de Gent-coach pijn doen op tactisch vlak .

Hein Vanhaezebrouck heeft sinds zijn aanstelling bij AA gent in 2014 een prachtig parcours afgelegd met de Buffalo's, resulterend in een eerste titel in de clubgeschiedenis en twee memorabele Europese campagnes. Concurrerende teams hadden lange tijd weinig vat op het spelsysteem dat de coach hanteerde.

Analist Aad De Mos zag één club die een manier vond om Gent echt pijn te doen: Club Brugge. "Michel Preud'homme had destijds een tactisch plan bedacht waardoor het systeem van Hein niet meer werkte. Je kan dus stellen dat hij de code van Vanhaezebrouck heeft kunnen kraken. Met effect, want daarna zijn ook andere ploegen anders beginnen spelen tegen Gent."

De Mos vond Vanhaezebrouck niet flexibel genoeg op tactisch vlak. "Zijn opstelling heeft de tegenstanders lange tijd kopzorgen bezorgd, maar na Club Brugge was het veel eenvoudiger voor andere ploegen om het spel van Gent te doorgronden. Hein heeft het een aantal jaren zeer goed gedaan, maar het laatste jaar was er duidelijk te veel aan", besluit de Nederlandse analist.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties