Deschacht mijmert over mooiste CL-herinnering: "Kompany, Vanderhaeghe, Jestrovic, ... Met alle respect, maar toen hadden we een sterkere ploeg dan nu"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 16 reacties
Deschacht mijmert over mooiste CL-herinnering: "Kompany, Vanderhaeghe, Jestrovic, ... Met alle respect, maar toen hadden we een sterkere ploeg dan nu"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Olivier Deschacht speelt woensdagavond zijn 99ste Europese match voor Anderlecht. De ontmoeting met Celtic roept bij de routinier van het Park een speciale herinnering op.

Toen we de 36-jarige Deschacht dinsdag naar zijn mooiste Champions League-herinnering vroegen, moest hij niet lang nadenken. "Dat is toevallig de 1-0-overwinning tegen Celtic uit 2003. Het Celtic van de grote dagen, mét Henrik Larsson, een van de beste spitsen in Europa."

"Het was mijn eerste overwinning ooit in de Champions League. We kwamen al snel met tien man te staan na de rode kaart voor Glen De Boeck. We gingen toen met drie achterin spelen. Dat was een risico, maar we wonnen die wedstrijd wel verdiend."

(lees verder onder de foto)

Of hij de wedstrijd van vanavond, veertien jaar later, met die van toen kan vergelijken? "Neen, met alle respect voor deze ploeg, maar ik denk dat we toen iets sterker stonden", gaat Deschacht verder. "We hadden een fantastische ploeg, met Kompany die op zeer jonge leeftijd al uitblonk, Vanderhaeghe op het middenveld en Jestrovic voorin."

Misschien zeggen we binnen tien jaar dat deze ploeg beter was

"Nu zijn er enkele spelers die achter hun beste vorm zoeken of geblesseerd zijn. Maar hopelijk bewijzen we het tegendeel en staan we plots op. Dan zeggen we binnen tien jaar dat deze ploeg beter was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties