Reactie ? Meest geniale dribbel en assist van een doelman ooit in België? "Hij riep dat hij nu wél een '10' is"

Redactie vanuit Moeskroen
| 19 reacties
? Meest geniale dribbel en assist van een doelman ooit in België? "Hij riep dat hij nu wél een '10' is"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We hebben het zelden gezien, wat Colin Coosemans in minuut 92 als doelman allemaal deed. Maar het gebeurde wel én het leverde een puntje op aan Malinwa, dat op die manier beloond werd voor 90 minuten strijden. En de gelijkmaker? "Het was ook wat meeval."

Op een vrije trap ging hij mee naar voren, peperde hij meteen Rob Schoofs in dat hij hem wilde krijgen aan de eerste paal, om vervolgens de bal op de borst te controleren, via verschillende stations aan een dribbel te beginnen, ...

En de bal uiteindelijk opnieuw in bezit te krijgen om een voorzet te trappen richting Cobbaut, die de 2-2 tegen de touwen wist te drukken. De goalie ontplofte, ontdeed zich van zijn shirt (en kreeg een gele kaart), liep het hele veld rond. Het toonbeeld van de wilskracht van Malinwa werd hij zo, een echte held.

"Ik had ook wat meeval", aldus de gelukkige assistgever van dienst. "De bal kwam niet goed genoeg voor mijn voeten, dus probeerde ik maar te dribbelen. Dat lukte ook niet echt goed, maar de bal kwam opnieuw voor mijn voeten en dan kon ik de bal naar Cobbaut frommelen."

Tegen zijn coach kirde hij wél meteen na de fase: "Ik had hem gisteren op training nog gezegd dat hij geen '10' was na een paar mislukte passes", aldus coach Yannick Ferrera. "Dus nu riep hij uiteraard dat hij wel een '10' is", kon er een lachje af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties