Ivan De Witte vertelt over het moment waarop hij wist dat succescoach Vanhaezebrouck na meer dan drie jaar zou vertrekken

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 122 reacties
Ivan De Witte vertelt over het moment waarop hij wist dat succescoach Vanhaezebrouck na meer dan drie jaar zou vertrekken
Foto: © photonews

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Afgelopen woensdag gingen AA Gent en Hein Vanhaezebrouck uiteen. De avond voordien had de oefenmeester, die de Buffalo's in 2015 kampioen maakte, er zelf al de stekker uitgetrokken.

Afgelopen dinsdag kwamen Vanhaezebrouck, voorzitter Ivan De Witte en manager Michel Louwagie samen. Maar deze keer was ook Mogi Bayat, de zaakwaarnemer van de trainer, van de partij. "Hein is hier behoorlijk vlug 'to the point' gekomen", kijkt De Witte in Het Laatste Nieuws terug op die bewuste avond.

"Het voorafgaande gesprek met Bayat had ons natuurlijk al in een bepaalde geestesgesteldheid gebracht, maar alles leek nog mogelijk - we hadden met Mogi gewoon in grote lijnen over de verschillende scenario's gepraat."

Enkele elementen zaten hem dwars

Toen Vanhaezebrouck zelf duidelijkheid bracht, wist De Witte genoeg. "Op een rustige manier zei hij dat er een paar elementen waren die hem dwars zaten", gaat de preses verder. "Dat hij niet het voetbal zag dat hij wilde creëren en dat AA Gent de voorbije jaren had gebracht. Dat sommige spelers zich ook beter en bevrijder zouden voelen als hij er niet meer was. Alles samen kwam hij tot de conclusie dat het voor alle partijen beter was om op een correcte manier de samenwerking te beëindigen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties