Interview "Als het niveau zo wekelijks zal zijn, zal ik mijn schoenen snel aan de haak hangen"

Maarten Cattaert
| 1 reacties
"Als het niveau zo wekelijks zal zijn, zal ik mijn schoenen snel aan de haak hangen"
Foto: © Photonews

Bjorn Ruytinx heeft er een bewogen weekend opzitten op sportief vlak. Een goedbedoelde actie om de onrust tussen de supportersclans van Hasselt en Thes Sport de kop in te drukken, leverde hem prompt een tweede gele kaart op. Verbijstering alom, niet in het minst bij El Toro zelf.

De ex-aanvaller van onder meer OH-Leuven en KV Oostende vertelt in gesprek met Voetbalkrant.com wat er exact gebeurde: “In het begin ging het er nog vrij ludiek aan toe tussen beide supporterskernen. Na verloop van tijd is de situatie toch wat geëscaleerd en ontstond er een gevecht. De voorzitter van Thes Sport vroeg me om samen met hem de supporters te bedaren.

Dat was nodig om het veiligheidsgevoel te garanderen, want tussen de supporters van Sporting Hasselt zaten ook kinderen en oudere mensen. Ik wou enkel en alleen maar goed doen door te helpen. Met resultaat, want na twee à drie minuten was iedereen gekalmeerd en kon de wedstrijd in principe in alle rust doorgaan.”

Het is toch een beetje door de onbekwaamheid van de arbiters en het niet aanvoelen van de situatie dat alles wat is geëscaleerd

Dat was buiten de ref gerekend. Ruytinx mocht gaan douchen met reden dat hij het veld niet mocht verlaten zonder zijn toestemming. “Dat heb ik hem niet horen zeggen. Het is toch een beetje door de onbekwaamheid van het scheidsrechterlijk trio en het niet aanvoelen van de situatie dat alles wat is geëscaleerd. Het is jammer dat je dan rood krijgt omdat zij meer met hun carrière bezig zijn en enkel aan zichzelf denken.”

Zelf hoopt de 37-jarige aanvaller nog een jaartje te voetballen in de tweede amateurklasse B. “Ik heb voor een jaar getekend bij Hasselt en ik hoop dat jaar nog vol te maken. Toch denk ik dat ik snel mijn schoenen aan de haak zal hangen als het niveau van de arbiters wekelijks zo zal zijn”, aldus Ruytinx.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties