Hoogconjunctuur van Mertens (30) kent geen grenzen: "Ik voel me nog heel jong en fit, ook al staat er op mijn paspoort een andere leeftijd"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Hoogconjunctuur van Mertens (30) kent geen grenzen: "Ik voel me nog heel jong en fit, ook al staat er op mijn paspoort een andere leeftijd"
Foto: © photonews

Dries Mertens kende met 28 goals in de Serie A een fenomenaal vorig seizoen . Na 7 competitieduels staat de teller van de Rode Duivel alweer op 7 rozen. Straffe cijfers voor de dertigjarige aanvaller die in de vorm van zijn leven verkeert.

Bij de interlandbreak in juni mijmerde Mertens nog even over het pas afgelopen seizoen. Die dekselse Edin Dzeko had hem net van de topschutterstitel in Italië gehouden. "Dat was een bevestiging geweest van wat ik realiseerde", zei hij toen.

Tijdens de zomer voelde ik al dat het nóg beter kon

Meteen in de spits

Maar kijk. Mertens trekt de lijn gewoon door, en scoorde in de eigen competitie al vijf keer meer dan in dezelfde fase een jaar geleden. "Ik ben heel blij dat het zo goed blijft gaan", vertelt de international. "Vorig seizoen stond ik pas na een dertiental matchen in de spits, maar ook de tactiek van de ploeg speelt een belangrijke rol."

"Tijdens de zomer voelde ik al - soms heb je dat - dat het nóg beter kon. Daarom tekende ik ook bij. Ik geloofde in dit project. Mooie dingen zouden wel eens kunnen terugkomen."

Misschien profiteer ik er nu wel van dat ik vroeger vaker op de bank zat

Afhankelijk van zijn teammaats

Zijn gevoel zat juist blijkt nu. "Ik ben veranderd als speler, belangrijker en sterker geworden. Dankzij de ploeg. Als spits besef ik hoe fel je afhankelijk bent van je teammaats."

Mertens hoopt dat de hoogconjunctuur zo lang mogelijk aanhoudt. Aan rust bij de Rode Duivels denkt hij niet. (Lees er HIER meer over) "Ik voel me nog heel jong en fit, ook al staat er op mijn paspoort een andere leeftijd. (lacht) Misschien profiteer ik er nu wel van dat ik op andere momenten in mijn carrière vaker op de bank zat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties