OHL-coach Pearson reageert na driepunter tegen Union en legt vroegtijdige wissel van Tshimanga uit

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
OHL-coach Pearson reageert na driepunter tegen Union en legt vroegtijdige wissel van Tshimanga uit
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Missie geslaagd voor Oud-Heverlee Leuven. Of toch deels. Er werd gewonnen tegen Union, maar slechts met 1-0. En zo begint Beerschot Wilrijk door een beter doelpuntensaldo als favoriet aan het slotweekend voor de eerste periodetitel.

OHL moest zoals zo vaak al de laatste weken tot in de tweede helft geduld tonen om het verschil te maken. "Het zijn drie punten", aldus Pearson over de overwinning. "We krijgen geen gemakkelijke wedstrijden in deze competitie. Soms is het frustrerend omdat het spel niet goed is, maar de drie punten blijven het belangrijkste."

Pearson haalde linksachter Derrick Tshimanga nog voor het halfuur naar de kant, maar er was geen sprake van een blessure. "Onze twee backs (Tshimanga en Daeseleire, red.) hadden al na 7 minuten een gele kaart, dus ik wilde de ploeg beschermen. We speelden niet goed genoeg, dus ik moest die wissel doorvoeren."

Eerste periodetitel

Zondag trekt OHL naar Lierse. "Ik geloof nog steeds in die eerste periodetitel", vervolgt de Engelse oefenmeester. "We gaan er alles aan doen om te winnen, maar het wordt een lastige wedstrijd. We moeten gewoon op onszelf focussen en niet naar Beerschot Wilrijk kijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties