Jankovic viert vanavond zijn wederoptreden als trainer van KV Mechelen, hoe verging het de Servische trainer vorige keer?

Maarten Cattaert
| 5 reacties
Jankovic viert vanavond zijn wederoptreden als trainer van KV Mechelen, hoe verging het de Servische trainer vorige keer?
Foto: © Photonews

KV Mechelen ontvangt vanavond KV Kortrijk in wat de remonte van Malinwa zou moeten inluiden. Op dit moment is de opdracht voor de nieuwe trainer Aleksandar Jankovic simpel: KV Mechelen in eerste klasse houden.

De fans zijn Jankovics vertrek naar Standard destijds nog niet vergeten en de Servische trainer gaf zelf aan dat hij iets goed wil maken. Als hij er tegen KVK meteen in slaagt het gedoofde vuur weer aan te wakkeren bij de spelers door ervoor te zorgen dat ze er vanaf minuut 1 hun kop voor leggen, zal alles snel vergeven en vergeten zijn.

Jankovic stond van 2014 tot 2016 al aan het roer in Mechelen vooraleer zijn geluk te gaan beproeven in Luik. Bij zijn aanstelling liet voorzitter Timmermans optekenen dat hij de spelersgroep en de competitie goed kent en daardoor de juiste man op de juiste plaats is om de club uit de gevarenzone te halen.

De vorige twee seizoenen onder Jankovic deed KV Mechelen het als volgt:

Seizoen 2014-2015:
Competitie: 9de plaats met 41 punten (W10, G11, V9)
Doelpuntensaldo: -2 (+37, -39)
Beker: kwartfinale

Seizoen 2015-2016:
Competitie: 10de plaats met 37 punten (W10, G7, V13)
Doelpuntensaldo: -2 (+48, -50)
Beker: kwartfinale

Tot dusver presteert KV Mechelen dit seizoen onder de verwachtingen met slechts één gewonnen wedstrijd, vijf gelijke spelen en al zeven verliespartijen, goed voor 8 punten na dertien speeldagen en een doelsaldo van -9.

Of Jankovic de Kakkers naar de middenmoot kan loodsen zoals hij de vorige twee seizoenen deed, zal nog moeten blijken. De wedstrijd tegen KV Kortrijk zal er alvast meteen ‘boenk’ op moeten zijn voor de Servische trainer en zijn spelers wil het de rust doen terugkeren bij iedereen die geel-rood een warm hart toedraagt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties