Reactie En toch blijft de Croky Cup bijzaak, ondanks reeds halve finaleplaats: "Niet in play-off 1, dat kan niet"

En toch blijft de Croky Cup bijzaak, ondanks reeds halve finaleplaats: "Niet in play-off 1, dat kan niet"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Paul-José Mpoku is niet de man die zich verstopt. Na de zege op Oostende heeft hij nog eens herhaald wat de doelen van Standard dit seizoen zijn.

De bekerzege deed deugd, maar ondanks dat het de kortste weg naar Europa is, blijft de competitie belangrijker. "Het eerste doel van de club, dat zijn de play-offs", aldus Mpoku.

"We hebben nu twee heel belangrijke matchen thuis (Gent en STVV). Daarin mogen we niet struikelen. Drie seizoenen zonder play-off 1, als Standard zijnde, dat kan niet."

Wat met de Beker?

De Croky Cup blijft voor hem dus bijzaak. "De Beker, dat is een bonus. Als we naar de finale gaan, maar we spelen play-off 2 zal ons seizoen niet geslaagd zijn. Natuurlijk zijn we blij met de zege tegen Oostende. Dit was er eentje voor de coach. En voor de supporters, die de kou trotseerden."

T2 - en coach ad-interim door de schorsing van Sa Pinto - Rui Mota dacht er dan weer anders over: "Play-off 1 blijft ons doel, maar de Beker ook. We zijn een groot team, we zijn niet anders dan de andere grote ploegen daarin. En dus willen we alles."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties