Lierse trekt de winterstop in met een 0 op 6: "Dat mag niet het excuus zijn om te verliezen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Leuven
| 1 reacties
Lierse trekt de winterstop in met een 0 op 6: "Dat mag niet het excuus zijn om te verliezen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lierse zag een sterke reeks van zeven overwinningen op rij gevolgd worden door twee nederlagen tegen Union en OHL. Thomas Wils, gelegenheidsaanvoerder door het ontbreken van kapitein Frédéric Frans, baalde na de 2-1 nederlaag aan den Dreef.

"De eerste helft was slecht, daarin hebben we niet gevoetbald", zei Wils na de wedstrijd. "We trapten iedere bal naar voor, maar het was moeilijk om vooraan een bal bij te houden. We hebben te weinig durf getoond. Ik denk niet dat OHL heel veel kansen heeft gecreëerd. We hebben het hen niet moeilijk genoeg gemaakt."

In de tweede helft nam Lierse meer risico door achteraan man op man te spelen. "Je moet dan ook zo snel mogelijk die 2-1 proberen te maken. Als die bal (van Yagan, red.) erin gaat, dan ben ik vrij zeker dat we hier een punt pakken. Die 2-1 viel iets te laat."

Geen Frans

Aanvoerder Frédéric Frans was er door een hamstringblessure niet bij. Toch een gemis? "Dat wisten we op voorhand. Hij is iemand met veel ervaring en onze kapitein. Maar dat mag niet het excuus zijn om te verliezen. Als er iemand uitvalt, moeten andere mensen hun plaats overnemen", aldus Wils.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties