Ghelamco greep naast een overname van Anderlecht, maar: "Opportuniteit om het stadiondossier een nieuwe boost te geven"

Ian De Coster
| 23 reacties
Ghelamco greep naast een overname van Anderlecht, maar: "Opportuniteit om het stadiondossier een nieuwe boost te geven"
Foto: © photonews

Ghelamco heeft woensdag in een kort persbericht de nieuwe eigenaren van Anderlecht succes toegewenst, nadat bekend raakte dat de Brusselse club een akkoord heeft met Marc Coucke, weet RTBF. De kinderen van Ghelamco-eigenaar Paul Gheysens hadden dinsdag immers nog een bod uitgebracht op paars-wit.

Ghelamco ziet een mooie toekomst weggelegd voor paars-wit: "Anderlecht is een grote club die een fantastische toekomst tegemoet gaat. Wij wensen de nieuwe eigenaren dan ook veel succes toe."

"We kijken uit naar het opbouwen van een constructieve relatie en staan open voor bijkomende samenwerkingsverbanden met de nieuwe leiding van RSCA. De prachtige club staat voor tal van uitdagingen, uitdagingen die ze niet alleen hoeft te trotseren.”

Stadiondossier

Ghelamco ziet tal van mogelijkheden voor het stadiondossier: “De overname biedt een aanzienlijke opportuniteit om het stadiondossier een nieuwe boost te geven."

"Een nieuw stadion is de deur naar Europa en één van de noodzakelijke bouwstenen voor blijvende Europese successen. We kijken er dan ook naar uit om samen met de nieuwe clubleiding deze nieuwe infrastructuur te voorzien, zoals in eerdere engagementen is overeengekomen.”

Kijken er naar uit om samen met de nieuwe clubleiding stadion te voorzien

“Onder leiding van de vorige eigenaars zijn verschillende verbintenissen aangegaan tussen de club en onze onderneming, met het zicht op het Eurostadium en de huisvesting van Anderlecht. Dit gaat onder meer over het principe-akkoord van 2015, wat een uitdrukkelijke voorwaarde was tot het ondertekenen van de erfpacht voor Ghelamco door de stad Brussel."

"De overname verandert niets aan deze destijds aangegane verbintenissen en engagementen. We gaan ervan uit dat de nieuwe eigenaars te goeder trouw de engagementen zullen nakomen en constructief zullen meewerken”, aldus Ghelamco.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties