Rode Duivel bijt van zich af: "Ik ben een goed mens maar heb het etiket van agressieve speler" en "Ik hoef niets meer te bewijzen, overal heb ik het waargemaakt"

Clint Vens
| 4 reacties
Rode Duivel bijt van zich af: "Ik ben een goed mens maar heb het etiket van agressieve speler" en "Ik hoef niets meer te bewijzen, overal heb ik het waargemaakt"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marouane Fellaini staat momenteel aan de kant met een knieblessure. De Rode Duivel is (vooral door zijn manier van spelen) altijd al een bron voor controverse geweest. Fellaini zet in een interview in Humo nu zelf de puntjes op de i.

'Big Fella' voelt zich soms benadeelt en heeft het gevoel dat hij de perceptie tegen heeft: “Ik ben een goed mens. Ik zoek geen problemen en doe gewoon mijn werk. Maar ze hebben mij het etiket van agressieve speler opgekleefd. Lastpost. Zeikerd. Een moordenaar. Kijk, ik ben fanatiek. De ploeg die het het hardst wil, wint. Dat moet je ook uitstralen. Weet je hoeveel gele kaarten ik vorig seizoen verzamelde? Vier, in 45 wedstrijden.”

Ze hebben mij het etiket van agressieve speler opgekleefd. Lastpost. Zeikerd. Een moordenaar.

Geen lastpost

De Rode Duivel is lang niet altijd basisspeler bij Manchester United, maar heeft zich daar naar eigen zeggen bij neergelegd: "Ik heb er met Mourinho over gepraat. De coach is iemand die de beslissingen van zijn spelers respecteert. Ik ga niet zeuren als ik niet speel. Ik moet voetballen, dat is mijn job. Niet beslissingen in twijfel trekken, of ze zelf willen nemen. Ook al heb ik zelf een mening."

WK

Voor Fellaini wordt Rusland zijn laatste WK: "Ik zit twaalf jaar bij de Rode Duivels, en ben er ondertussen één van de oudsten. Je hebt Vincent Kompany, Thomas Vermaelen en Moussa Dembélé, en dan kom ik. Ik hoef niemand meer iets te bewijzen. Niet in Engeland, niet in België. Overal heb ik het waargemaakt."

Ik hoef niemand meer iets te bewijzen. Niet in Engeland, niet in België. Overal heb ik het waargemaakt.

Desondanks brandt de ex-speler van Standard en Everton nog van ambitie: "Volgens mij is deze ploeg klaar voor iets groots. De ambitie is er in ieder geval om verder te raken dan de kwartfinales. Wereldkampioen worden, dat is natuurlijk nog iets anders.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties