Anthuenis begreep Hein niet: "Ze mogen zo dom zijn als 't straat, als ze scoren, spelen ze"

Anthuenis begreep Hein niet: "Ze mogen zo dom zijn als 't straat, als ze scoren, spelen ze"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Aimé Anthuenis heeft het bilan van Anderlecht gemaakt. En dat ziet er niet al te mooi uit. De voormalige coach van paars-wit kaart het probleem van het gebrek aan kwaliteit aan. Daarom begreep hij ook niet dat Hein Vanhaezebrouck in Brugge Henry Onyekuru op de bank zette.

Onyekuru is nu wel out voor de rest van het seizoen, maar daarvoor speelde hij ook niet altijd. "Ze gaan hem missen", aldus Anthuenis in HLN. "Ik heb Vanhaezebrouck nooit begrepen als hij zei: 'Onyekuru kan niet diep in de spits staan.' Hein heeft 'gemist' in Brugge door Onyekuru daar op de bank te zetten - hij had geen snelheid meer voorin."

"Mocht ik trainer zijn van een eersteklasser en ik speel tegen Anderlecht en Onyekuru staat niet in de basis, dan ben ik content. Waarom zou Onyekuru niet in de spits kunnen spelen? Hij is het type dat je een vrije rol moet geven. Van mij zou hij niet eens mógen op de eigen helft komen. Laat hem voetballen zoals hij al van kinds af doet: op intuïtie", is Anthuenis duidelijk.

Twintig goals

"Om kampioen te worden, moet je als ploeg om en bij de 80 goals maken. Trek er tien af van verdedigers die op stilstaande fases wel eens scoren, maar dan nóg heb je twee spelers nodig die twintig goals maken."

"Als je Onyekuru met negen goals tot dusver niet goed genoeg vindt, en de rest van je kern zit nog niet eens aan vijf, hoe wil je dan kampioen worden? Ik lees tussen de lijnen dat Hein Onyekuru tactisch niet verstandig genoeg vindt. Ik ga iets zeggen, hé: ze mogen zo dom als 't straat zijn, als ze scoren, is dat goed voor mij."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties