Reactie Vijf eindejaarsvragen aan Davino Verhulst: "Wat je in een kinderziekenhuis ziet gebeuren, daar schrik ik toch altijd van"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 5 reacties
Vijf eindejaarsvragen aan Davino Verhulst: "Wat je in een kinderziekenhuis ziet gebeuren, daar schrik ik toch altijd van"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Jupiler Pro League ligt enkele weken stil, een ideaal moment om terug te blikken op 2017. Naar goede gewoonte stelde de redactie van Voetbalkrant.com vijf prangende vragen aan enkele prominente spelers uit onze hoogste klasse. Vandaag: Davino Verhulst, doelman van Lokeren.

Wat zijn de vakantieplannen?

"Genieten van mijn kinderen. Ik wil nu gewoon heel de tijd samen met hen zijn, want tijdens het seizoen ben ik vaak weg van huis. Gewoon thuis, niet op vakantie."

Ben je pro of contra het kerstvoetbal?

"Houden! Dat is net zo mooi. Moest het nu -10°C zijn, is dat misschien een ander verhaal, maar de omstandigheden zijn net zo gezellig. Bovendien zouden we anders te lang stilzitten voor we opnieuw moeten beginnen. Dus ik vind het zeker niet erg."

"Ik ben sowieso toch geen echte kerstman die met een kerstmuts gaat rondlopen op kerstavond. Dat hoeft voor mij allemaal niet."

Wie was de beste speler van 2017?

"Ruud Vormer, zonder twijfel. (Denkt even na) Of Hans Vanaken, één van die twee. Hans moest in het begin een beetje zoeken, maar nu is hij weer supersterk bezig. Voor de Gouden Schoen tip ik zoals de meesten toch Ruud Vormer."

Wat heeft jou in 2017 het meest gechoqueerd?

"Op voetbalgebied Club Brugge. Wij hebben onze twee wedstrijden tegen hen al gespeeld en ze hebben ons twee keer afgeslacht."

"In het dagelijkse leven zie ik heel veel kinderen die ziek zijn. Natuurlijk ook omdat ik er zelfs heel dicht bij zit (dochtertje Elena vecht al jaren tegen een hersentumor, nvdr.) De dingen die je in een kinderziekenhuis ziet gebeuren, daar schrik ik toch altijd van. Daarom dat ik ook zo’n zwak heb voor kinderen en me inzet voor Kinderkankerfonds en dergelijke zaken."

"Het zal helaas nooit meer 100% goedkomen. Zeker met de dagen die eraan komen, is het altijd wel een beetje emotioneel bij ons thuis. Ons dochtertje moet zo hard vechten om te kunnen doen wat ze wil. Dat is enorm emotioneel. En daarom ga ik er nu des te meer van genieten."

Wat wensen we jou voor 2018?

"Op voetbalgebied: dat het vooral nog een rustig seizoen wordt voor Lokeren."
"In het algemeen: dat alle kinderen gezond mogen blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties