Wesley Sonck vindt dat jonge smaakmaker een prijs verdient: "Hij is de enige in België die het potentieel heeft om makkelijk mee te kunnen in het buitenland"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 30 reacties
Wesley Sonck vindt dat jonge smaakmaker een prijs verdient: "Hij is de enige in België die het potentieel heeft om makkelijk mee te kunnen in het buitenland"
Foto: © Photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Wie wordt straks op het Gala van de Gouden Schoen uitgeroepen tot beste jonge speler in/van onze Belgische competitie? Franky Van der Elst zou het Wesley Moraes van Club Brugge wel gunnen, maar Wesley Sonck heeft een andere mening: hij vindt dat de prijs naar Henry Onyekuru van Anderlecht mag gaan.

De 39-jarige ex-spits legde gisteren in 'VISTA!' uit waarom de 20-jarige Nigeriaan van de uittredende landskampioen straks een individuele prijs verdient: "Onyekuru is de enige speler in België die het potentieel heeft om makkelijk mee te kunnen bij een ploeg in het buitenland. Hij heeft iets dat een ander niet heeft. Hij beschikt over een efficiënte techniek, snelheid en kan een doelpunt maken. Hij heeft er ook veel gemaakt hé. Ik denk 31 in totaal. 22 vorig seizoen en nu al 9. Dat is niet slecht."

"Hij is de beste"

Kleine kanttekening: 11 van die goals maakte de pijlsnelle dribbelaar wel in play-off 2. "Ja maar goed, dat wil zeggen dat hij daarvoor al veel te goed was én bovendien speelt hij dit jaar in een systeem dat niet aan hem besteed is. Alleen op de flank spelen, is niks voor hem. Op zijn huidige positie haalt hij niet het maximale rendement. Als je zoveel inspanningen moet leveren op die linkerkant, kan je niet zo efficiënt zijn. Dat is 20 of 30 meter extra dat je altijd moet lopen. Bij Eupen scoorde hij tegen iedereen, het maakte niet uit of het tegen Anderlecht of Club was."

Is de momenteel zwaar geblesseerde Onyekuru enkel favoriet voor 'Belofte van het Jaar' of komt hij ook in aanmerking voor de hoofdprijs? "Ik vind dat hij puur qua kwaliteit ook de Gouden Schoen kan winnen. Als je het puur op efficiëntie, techniek en kwaliteit bekijkt is hij de beste", vindt Sonck. "Ik wil zijn prestaties bij Eupen echt niet minimaliseren, maar ze mogen ook niet overschat worden. Hij is gewoon een goeie."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties