'Special One' José Mourinho is kritiek van analist kotsbeu en neemt hem verbaal te grazen na deugddoende zege tegen Everton

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 4 reacties
'Special One' José Mourinho is kritiek van analist kotsbeu en neemt hem verbaal te grazen na deugddoende zege tegen Everton

José Mourinho zit nooit verlegen om een straffe uitspraak en ook gisteravond was er alweer enig animo op de persconferentie van de Portugese topcoach. Na de 0-2 zege tegen Everton haalde hij stevig uit naar Paul Scholes, analist en clubmonument van Manchester United.

De intussen 43-jarige ex-middenvelder had zich behoorlijk kritisch uitgelaten over dure vogel Paul Pogba. Die is volgens Scholes een schim van de topspeler die bij Juventus zoveel klinkende prestaties liet optekenen. "Hij slentert doorheen de wedstrijden van Manchester United", klonkt het fel.

Een uitspraak die José Mourinho niet zomaar kon laten passeren, zeker niet na de puike prestatie van de Franse international tegen Everton: "Het enige dat Paul Scholes doet, is kritiek geven. Hij geeft geen commentaar, hij breekt gewoon af. Het is niet Pogba's schuld dat hij meer geld verdient dan Scholes. Dat is gewoon hoe de voetbalwereld werkt. Hij zal misschien in de geschiedenisboeken prijken als een geweldige speler, maar niet als een geweldige analist."

En 'The Special One' was nog niet klaar met zijn prooi: "Als Paul Scholes ooit beslist om manager te worden, wens ik hem 25% van mijn succes toe. 25, dat is dan zo ongeveer zes prijzen. Als hij dat percentage haalt, zal hij al behoorlijk content mogen zijn. Wat niet wegneemt dat Scholes voor mij een van de beste middenvelders is die ik ooit aan het werk heb gezien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties