Uitgerekend het grote misgelopen transfertarget van Anderlecht smeert RC Genk nipte nederlaag aan in oefenpot

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 4 reacties
Uitgerekend het grote misgelopen transfertarget van Anderlecht smeert RC Genk nipte nederlaag aan in oefenpot
Foto: © photonews

RC Genk heeft zijn eerste oefenpot op Spaanse bodem niet kunnen winnen. De Limburgse club van Philippe Clement ging met 2-1 onderuit tegen Schalke 04. Bij de Duitsers scoorde uitgerekend Marko Pjaca, de Kroatische flankaanvaller die hoog op het verlanglijstje van Anderlecht stond.

2-1 werd het uiteindelijk, al kon RC Genk - de eerste Belgische club die een oefenmatch afwerkt op stage - best goed gelijke tred houden met de verrassende nummer twee uit de Bundesliga. Schalke werd overigens gesteund door ruim 300 enthousiaste supporters.

Pjaca breekt het open

Genk deed het voor de rust met een experimentele ploeg, maar ging desondanks toch met een knappe 0-0 rusten. Een volledig nieuwe ploeg moest na de kantwissel wel z'n meerdere erkennen in de stevige Duitse opponent. Marko Pjaca tekende voor de 1-0. De huurling van Juventus was hét transfertarget van Anderlecht, maar koos finaal toch voor een avontuur in de Bundesliga.

Karelis redt Genkse eer

Toen de Zwitserse aanvaller Breel Embolo de 2-0 op het bord zette, was het pleit eigenlijk al zo goed als beslecht. Genk gaf echter niet op en ging op zoek naar de eerredder. Met succes overigens want drie minuten voor tijd lukte de Griekse spits Karelis de 2-1. De knappe assist kwam van de vaardige voetjes van Ruslan Malinovskyi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties