Wat een profvoetballer lijden kan: STVV-verdediger moet huwelijksreis laten schieten voor winterstage

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Wat een profvoetballer lijden kan: STVV-verdediger moet huwelijksreis laten schieten voor winterstage
Foto: © photonews

Volg STVV nu via WhatsApp!

Net als Anderlecht vertoeft STVV op oefenkamp in het Spaanse La Manga. Voor Sascha Kotysch toch een klein beetje een zure aangelegenheid want de Duitse verdediger is nog maar pas getrouwd en moest zijn huwelijksreis laten schieten voor een oefenkamp met zijn Limburgse club. Al klaagt hij niet...

De 29-jarige centrale verdediger behoort intussen tot het meubilair op Stayen, maar op een uitzondering hoefde hij dus niet te rekenen. Kotysch, die tegen Club Brugge nog een kuitbeenbreuk opliep na een venijnige trap van de Braziliaan Wesley, moest zijn kersverse halve trouwboek Larissa dus achterlaten in het koude België.

En ja, dat zorgt toch wel voor wat hartzeer, vertelt de STVV'er aan 'Het Laatste Nieuws': “Ik moet toegeven dat het afscheid toch wel wat pijn deed. Zeker ook bij mijn vrouw. Al is ze als voetbalvrouw wel iets gewend. Ach, waar klagen we eigenlijk over. We wisten dat dit zou gebeuren toen we ons huwelijk planden. Het hoort gewoon bij de job van een profvoetballer. En het is uiteindelijk ook maar voor een weekje."

Uitstel is geen afstel

De plichtsbewuste Kotysch komt enigszins verrassend uit de hoek: "Eigenlijk zijn we allebei content dat ik met de ploeg op stage kan en weer gas kan geven. Het zag er met die blessure namelijk eventjes niet goed uit. Een huwelijksreis zat er trouwens hoe dan ook niet echt in. Larissa geeft les in een lagere school en de kerstvakantie is voorbij. Zij moet morgen ook opnieuw gaan werken. Uitstel is ook geen afstel. Die reis komt er nog wel hoor, ik denk volgende winter. Waar we naartoe gaan? Dat kan ik nog niet zeggen, maar het wordt alleszins een warme vakantiebestemming.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties