Harbaoui heeft 24 minuten nodig om te scoren voor Essevee tegen sterk Dortmund, ex-Anderlechtspeler treft raak voor Stuttgart tegen KVO

Op de winterstage werden op maandagnamiddag enkele interessante duels gespeeld. KV Oostende en Zulte Waregem kwamen beiden uit tegen een Duitse topclub.

KV Oostende ging aan de bak tegen VfB Stuttgart, het nummer veertien uit de Bündesliga. Het leverde een spectaculair duel op met flink wat doelpunten.

Nicolas Lombaerts kwam in een duel vroeg in de wedstrijd slecht neer en moest geblesseerd afhaken, Siani vanop de stip en Bjelica op zijn verjaardag konden scoren voor de Kustboys in een 2-5 nederlaag. Orel Mangala (ex-Anderlecht) scoorde voor de Duitsers.

Harbaoui scoort meteen

Zulte Waregem moest dan weer aan de bak tegen Borussia Dortmund, het nummer drie uit Duitsland momenteel. Harbaoui scoorde bij zijn debuut, ook Derijck wist een bal in de netten te krijgen in zijn langverwachte comeback.

Piszcek en Aubameyang hadden voor een 2-2 ruststand gezorgd, na de pauze drukte Dortmund door. Aubameyang zorgde met zijn tweede van de namiddag voor de voorsprong, meteen de eindstand. Francky Dury wisselde elf spelers bij de rust, ook Marcq begon in de basis.