Gheysens wil élke match een videoref na misnoegde reacties van Antwerp-fans, de scheidsrechtersbaas geeft tegengas

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 102 reacties
Gheysens wil élke match een videoref na misnoegde reacties van Antwerp-fans, de scheidsrechtersbaas geeft tegengas
Foto: © photonews

Antwerp gaf zondagmiddag een 2-0 voorsprong in de slotfase uit handen. De Brugse aansluitingstreffer bracht de Great Old aan het wankelen, met de 2-2 tot gevolg.

Wie anders dan Ruud Vormer bezorgde Club in extremis nog een punt op de Bosuil. De Nederlandse middenvelder scoorde echter na centimeters buitenspel. Wegens misnoegde reacties van de supporters, stuurde Antwerp een communiqué uit via de officiële kanalen.

"De clubleiding kreeg de afgelopen uren bijzonder veel bittere reacties van fans. In de omstreden fase die leidde tot een doelpunt van de tegenstrever, signaleerde de lijnrechter dat twee spelers van Club Brugge buitenspel stonden, waarop de scheidsrechter zijn eigen lijnrechter negeerde."

"De eigenaar van de club, Paul Gheysens, laat weten dat hij zélf wel zo’n wil installatie aankopen, die permanent op de Bosuil aanwezig kan zijn. Het enige wat de Koninklijke Belgische Voetbalbond moet doen, is het toestel homologeren."

500.000 euro

Zo'n installatie kost ruim 500.000 euro, een bedrag dat de zakenman makkelijk op tafel kan leggen. Toch is dit volgens scheidsrechtersbaas Johan Verbist geen pad om te bewandelen. "Er is afgesproken dat elke club maar drie matchen een videoref heeft, daar wijken we niet van af", aldus Verbist in Het Nieuwsblad. "Maar in play-off 1 is er wél elke match een videoref."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties