Marco Weymans, jeugdspeler van Beerschot én Wilrijk, speelt nu tegen de fusieclub: "Supporter of tegenstander, het is altijd speciaal"

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 0 reacties
Marco Weymans, jeugdspeler van Beerschot én Wilrijk, speelt nu tegen de fusieclub: "Supporter of tegenstander, het is altijd speciaal"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond krijgt Beerschot Wilrijk Tubeke over de vloer. Voor verdediger Marco Weymans wordt dat een hele speciale gebeurtenis, want hij heeft er een groot deel van zijn jeugd versleten.

Weymans keert terug naar de plaats waar het voor hem allemaal begon. Hij speelde voor de jeugd van zowel Beerschot als Wilrijk en woonde vroeger vlak naast het stadion. "Elke keer als ik daar kom is het speciaal, of het nu als supporter is of als tegenstander. Maar ik wil ze verslaan", zegt Weymans in La Dernière Heure.

De 20-jarige verdediger ziet zeker kansen voor zijn ploeg. "Ze verkeren momenteel niet in topvorm, met slechts elf punten in de tweede periode. We hebben zelfs de kans om ze voorbij te steken in het klassement. (Tubeke telt negen punten, red.)"

Mooie herinneringen

Hij heeft ook nog goede contacten in het Antwerpse. "Vooral met de voorzitter, want ik speelde lang samen met zijn zoon. Ik ken ook de hulptrainer goed, hij was ooit nog mijn trainer bij Beerschot."

Zijn mooiste herinnering aan die periode? Dat was een doelpunt van niemand minder dan... Silvio Proto. (De doelman scoorde de 2-2 tegen AA Gent in de blessuretijd, red.) "Ik was ballenjongen. Toen Silvio die gelijkmaker binnenkopte, stond ik net achter de goal. Een moment om nooit te vergeten", aldus Weymans.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties