Club Brugge werd al twee keer serieus 'overpowerd', hoe voorkomt het dat dat tegen Standard opnieuw gebeurt?

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 36 reacties
Club Brugge werd al twee keer serieus 'overpowerd', hoe voorkomt het dat dat tegen Standard opnieuw gebeurt?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tot voor vorige week leek niks of niemand het ongenaakbare Club Brugge te kunnen afstoppen. Antwerp en AA Gent toonden echter dat je met veel fysieke power en de nodige dosis lef wel degelijk zand in de blauw-zwarte machine kunt strooien. Ook Standard moet dat kunnen, maar hoe voorkomt Leko dat?

Het zal toch met wat twijfels zijn dat de spelersbus van Club Brugge morgenavond richting Luik dendert. Het aura van onaantastbaarheid lijkt weg na de 2-2 tegen Antwerp en de 2-0 nederlaag tegen AA Gent. Club werd twee keer afgetroefd, fysiek overrompeld en afgebluft. Het o zo sterke en geroemde middenveld kreeg twee keer geen poot aan de grond.

Het baart Ivan Leko zorgen dat op één week tijd twee teams een/de sleutel gevonden hebben om de Brugse code te kraken. Aan de Kroatische coach om een tegenzet te vinden en de oplossing lijkt eigenlijk een beetje voor de hand te liggen: Marvelous Nakamba. De Zimbabwaanse schokbreker heeft de présence, kracht én het loopvermogen die nodig is om het evenwicht (opnieuw) te herstellen.

Vraag is of Ivan Leko dan Jordy Clasie opoffert. De Nederlandse pitbull kan ook zijn mannetje staan, maar blijft toch eerder een stijlrijke en sierlijke voetballer. Tegen Lokeren, Moeskroen en Charleroi toonde hij zijn klasse, maar als het echt tot een ware veldslag komt moet het bikkeltje - en hij niet alleen - toch sneller het onderspit delven dan Nakamba.

Paardenkracht

Seizoensrevelatie 'Naka' beheerst als geen ander de kunst om te heersen op het middenveld. Bovendien is hij defensief en qua recuperatie sterker dan Clasie. Dat moet Ruud Vormer en Hans Vanaken toelaten om zich tegen Standard offensief weer wat meer uit te leven. Iets minder voetballend vermogen dus, maar iets meer body, allure en paardenkracht.

Het zal nodig zijn want Standard bewees tegen Anderlecht nog dat het ook niet vies is van een impressionant staaltje powerplay. Met Agbo, Cimirot, Mpoku en Marin beschikken de Rouches over een middenveld dat kan domineren én dan is er nog die beresterke krachtpatser Luyindama die een gesel is op stilstaande fases en volop in de clinch zal gaan met de Braziliaan Wesley.

De kans dat Leko morgen uitpakt met Nakamba is dan ook niet gering, maar het is niet 100% zeker dat Clasie hoe dan ook het kind van de rekening wordt. Er is nog een andere mogelijkheid die we op het veld van Eupen al even konden bewonderen: een zogenaamde 3-6-1 mét Clasie en Nakamba en ook Vormer en Vanaken. In dat geval moet Club wel een spits opofferen. Wordt dat dan 'Abdou' Diaby? Of kiest Leko tegen Luyindama en Laifis net voor zijn snelheid en torinstinct? We zullen het zien...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties