Met Romelu Lukaku valt écht niet te sollen: "Dat gaat niet gebeuren, ik ben geen pussy"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Met Romelu Lukaku valt écht niet te sollen: "Dat gaat niet gebeuren, ik ben geen pussy"
Foto: © photonews

Romelu Lukaku wil niet alleen prijzen pakken met Manchester United, de Belgische scherpschutter wil ook scoren - individueel en collectief - op het WK in Rusland. Het lijkt nu of nooit voor deze gouden lichting. Dat beseft ook 'Big Rom', die de ontgoocheling van het EK 2016 wil doorspoelen.

Lukaku ziet het alvast rooskleurig in: "Ik denk dat we nog beter zijn, individueel en als ploeg, ongeacht wat de mensen denken en wat het perspectief is van de buitenwereld. Er wordt vaak gezegd dat we mindere ploegen hebben gehad in onze kwalificatiereeks en dit en dat. Na Griekenland thuis zei iedereen ook dat we gefrustreerd waren door de Grieken, maar kijk: niemand gaat voor mij staan en in mijn gezicht spuwen zonder dat ik daarop reageer. Dat gebeurt niet, dat gebeurt écht niet. "Sorry dat ik het zeg, maar ik ben geen pussy, snap je", klinkt het bij 'Play Sports'.

EK-trauma

Heeft onze nummer één in de spits al gedroomd van WK-winst? "Ja natuurlijk, in 2014 al, maar dat was ons eerste grote toernooi. Het EK 2016 was voor mij persoonlijk een grote teleurstelling. Ik ga niet rond de pot draaien: dat was dé kans vond ik, echt waar. Ach, ik heb dat een hele tijd geleden al achter mij gelaten. Ik probeer nu met gezonde energie toe te leven naar het WK. Ik focus mij goed op mijn taken bij Man United en ik hoop dat de rest dat ook doet want er is niks beter dan spelers die in topvorm naar het WK afzakken. Dat is in ieder geval beter dan er een hele tijd over te praten en een heel seizoen niks te presteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties