Vanhaezebrouck kan blijven vissen: beloften razen door hun competitie

Vanhaezebrouck kan blijven vissen: beloften razen door hun competitie
Foto: © photonews

Drie matchen ver en er valt één conclusie te trekken in de play-offs in de beloftencompetitie: Hein Vanhaezebrouck heeft gelijk dat hij er gaat kijken om nieuwe jongens te integreren. De beloftenploeg van Emilio Ferrera en René Peeters raast immers door de competitie.

Toch opvallend, want bij het begin van het seizoen was de teneur niet zo positief. Ongeveer diezelfde groep speelde vorig seizoen bijzonder wisselvallig en de talenten leken niet voor het oprapen te liggen. Maar de progressie die de hele groep maakte, is indrukwekkend te noemen.

En dat is niet in het minst te danken aan de aanwezigheid van het trainersduo Ferrera/Peeters. In de spelersgroep worden Ferrera en Peeters tactisch heel sterk genoemd. En de twee vullen elkaar ook aan. Terwijl Ferrera redelijk ver van de groep staat, is Peeters een assistent die er middenin staat.

Vanhaezebrouck gaat de rest van het seizoen verder bouwen op de jeugd van Ferrera.

Jongens als Corryn, Saelemaekers, Bornauw, Dauda, Dante... hebben daardoor een constante in hun prestaties gekregen. Zelfs nu er veel jongens met de A-kern meetrainen en soms niet mogen meespelen bij de beloften blijft het geheel een geoliede machine.

We zijn nog maar drie matchen ver in de play-offs, maar Anderlecht versloeg op rij: KV Mechelen, Gent en Genk. Dertien goals gemaakt en vijf tegen. Een jongen als Dauda scoort aan de lopende band en zou volgens insiders wel eens de volgende kunnen zijn die zijn grote kans krijgt van Vanhaezebrouck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties