Bij Lierse geloven ze nog in tweede periodetitel: "Er zijn nog 6 punten te verdienen"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Lier
| 7 reacties
Bij Lierse geloven ze nog in tweede periodetitel: "Er zijn nog 6 punten te verdienen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Cercle Brugge vat als grote favoriet voor de tweede periodetitel de laatste twee speeldagen van de reguliere competitie in 1B aan. Lierse verloor zondag thuis met het kleinste verschil tegen OHL en de achterstand van vier punten lijkt nog moeilijk te overbruggen. Al is het geloof er nog.

"Ik denk dat we alles onder controle hadden en de betere ploeg waren in de eerste helft", vertelde middenvelder Yoni Buyens na afloop in de catacomben. "Onze efficiëntie ontbrak en die was er bij OHL wel. In de tweede helft stonden zij goed in blok en vonden wij nauwelijks een opening. De voorzetten en kansen kwamen er amper uit bij ons. Ik denk dat wij vandaag meer verdienden dan een nederlaag, maar het is nu zo."

Een gelijkspel was volgens Buyens een terechte uitslag geweest. "Ik denk het wel. Als we die eerste helft met een 0-0 beëindigen, dan krijg je een andere match in de tweede helft. Dan moest Leuven meer vooruit spelen en kwam er meer ruimte, maar die goal vlak voor de rust heeft de wedstrijd in een beslissende plooi gelegd."

Nog 6 punten te verdienen

De achterstand op leider Cercle is vier punten in de tweede periode. "Het is haalbaar", koestert de ex-middenvelder van Genk en Standard nog hoop. "Er zijn nog 6 punten te verdienen. Het kan nog altijd en we moeten erin blijven geloven."

"We moeten die twee resterende matchen zo goed mogelijk afwerken en niet te veel meer praten over die tweede periode. Het is een cliché, maar toch: we moeten wedstrijd per wedstrijd punten pakken en het seizoen met een goed gevoel afsluiten. En dan volgt er wellicht nog een avontuur in play-off 2", besluit Buyens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties