Stijn Stijnen doet boekje open over financiële praktijken bij Sporting Hasselt: "Ik was naïef en geloofde hem"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 7 reacties

Stijn Stijnen doet boekje open over financiële praktijken bij Sporting Hasselt

Stijn Stijnen doet boekje open over financiële praktijken bij Sporting Hasselt: "Ik was naïef en geloofde hem"
Foto: © photonews

Een jaar geleden gingen Stijn Stijnen en Sporting Hasselt uit elkaar. Sindsdien passeerden in de Limburgse hoofdstad vier trainers en degradeerde de club naar de Tweede Amateurliga. "De aanhoudende leugens en het afschuiven van eigen falen nopen mij om niet langer te zwijgen", zegt de oud-doelman.

Drie jaar geleden overtuigde voorzitter Bart Casters Stijnen om de rangen te versterken. "In ruil zou er 500.000 euro cash op de rekening van de club komen. Een bedrag waar ik mijn eigen persoon graag voor aan de kant zette in functie van Sporting Hasselt", doet Stijnen zijn verhaal bij Voetbalkrant.com.

"Dat bedrag is er echter nooit gekomen. Financiële afspraken die hij onderhandelde en besliste, kon hij daardoor vaak niet nakomen."

Hij speelt bij de politie het slachtoffer, omdat ik naar mijn financiële afspraak blijf vragen. Surrealistisch!

Transfer van Sidibe

Stijnen haalt de transfer van Ibrahima Sidibe, de Senegalees die we nog kennen van bij STVV, Beerschot en Westerlo, aan als voorbeeld. "Toen Sidibe in 2016 naar Sporting kwam, vroeg ik hem wel honderd keer of die transfer financieel haalbaar was. 'Vertrouw mij maar', zei hij."

"Omdat de statuten nog niet aangepast waren, vroeg hij mij om zijn akkoorden te ondertekenen. In de hoedanigheid als bestuurder van de VZW Ksh deed ik dat te goeder trouw", aldus Stijnen. "Uiteraard bleek later dat hij Sidibe en vele anderen niet kon betalen. Wellicht ook omdat mensen die hem geld beloofden (zo'n tien investeerders zouden elk 50.000 euro in de club pompen) hem in de steek lieten."

De voormalige keeper is streng voor het beleid dat Casters bij Hasselt voert. "Hoewel hij al drie jaar alle financiële beslissingen neemt, doet hij zich voor als de man die alles moet rechtzetten", gaat Stijnen verder. "De spelers en ontslagen coaches weten met wie ze onderhandelden en wie finaal de beslissingen nam."

"Vandaag stelt hij mij in gebreke voor het contract van Sidibe, nota bene een deal die hij alleen afhandelde. Én speelt hij bij de politie het slachtoffer, door te stellen dat hij belaagd wordt omdat ik naar mijn financiële afspraak blijf vragen. Surrealistischer kan natuurlijk niet."

Winst van 1.480.000 euro

Volgens Stijnen speelde er meer. "Achteraf kan je stellen dat hij maar één doel had. De gronden van Runkst VV. Daar krijgt de club 1.500.000 euro voor om in de infrastructuur te steken. Runkst VV namen wij destijds over voor 20.000 euro. Een winst voor de club van 1.480.000 euro."

Achteraf kan je stellen dat Casters maar één doel had: de gronden van Runkst VV

"Casters rook een financieel interessante zaak, terwijl ik naïef was en hem geloofde. Dat verwijt ik mezelf. Inmiddels heb ik hem gedagvaard met als doel de boekhouding van de club open te gooien voor het publiek. Net om aan te tonen dat wij in het verleden steeds te goeder trouw, maar zeker niet foutloos, hebben gehandeld."

"Sporting is een mooie club en zal dat altijd blijven, maar is op dit moment niet in goeie handen. En dat is zonde", besluit Stijnen.

Het bestuur van Sporting Hasselt reageerde op de uitlatingen van Stijnen. (Lees er HIER meer over)

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties