Analyse De Chinese geldput in ruil voor de Spaanse top: hoe is het zover gekomen, Yannick Carrasco?

Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 10 reacties
De Chinese geldput in ruil voor de Spaanse top: hoe is het zover gekomen, Yannick Carrasco?

Het is officieel: Yannick Carrasco verlaat Atlético Madrid definitief voor het Chinese Dalian Yifang. Een 24-jarige Rode Duivel die volgens velen zijn mooie carrière vergooit, hoe is het zover kunnen komen?

Vorm kwijt

De Carrasco die de voetbalwereld deed daveren met een doelpunt plus kus voor vriendin Noémie Happart tijdens de Champions League-finale, die hebben we al even niet meer gezien.

Die 2,5 jaar in Madrid was vooral een periode met veel hoogtes en laagtes. Voorheen was dat tenminste nog op het veld te zien, maar dit seizoen moest hij het vooral stellen met - als hij geluk had - een invalbeurt. In alle competities verzamelde hij amper acht basisplaatsen. Dat hou je niet vol als jong toptalent met het karakter van Yannick Carrasco.

Misfit in de kleedkamer

Het is nooit een geheim geweest dat Carraso al eens durfde botsen met ploegmaats en vooral coach Diego Simeone. "Je staat ten dienste van het team en niet omgekeerd", zei die onlangs nog toen hij de kwade Belg naar de kant haalde. Het Argentijns woelwater deed dan ook niet al te moeilijk over een vertrek.

Des te meer omdat Simeone over genoeg alternatieven beschikt. Afgelopen winter haalde hij Vitolo, een populaire Spanjaard die op net dezelfde positie speelt, persoonlijk weg bij Sevilla. De back-up is eerder Angel Correa en met de overload aan centrale aanvallers hoefde hij daar ook niet op een kans te hopen.

Chinese miljoenen

Je zal het hem waarschijnlijk zelf niet horen zeggen, maar laat ons eerlijk zijn: geld is minstens de helft van de redenen om naar China te vertrekken. Na ondertekening van zijn zesjarig contract zal Carrasco netto zo'n 10 miljoen euro per jaar gaan verdienen. Je kunt er als simpele werkmens maar van dromen.

WK-selectie

Maar de enige reden? Neen, dat is overdreven. In een WK-jaar is het vooral kwestie om de aandacht van bondscoach Roberto Martinez te trekken en probeer dat maar eens als je niet goed in de markt ligt bij je club en nog zelden aan spelen toekomt. De Chinese Super League is uiteraard peanuts in vergelijking met Europa, maar Axel Witsel haalt toch ook nog steeds de selectie van de Rode Duivels. Carrasco zag zijn (speel)kans, en greep ze.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties