Malinwa moet ook dealen met de druk: "In zo'n matchen staan de groten op, en als je er niet mee om kan ..."

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Mechelen
| 3 reacties
Malinwa moet ook dealen met de druk: "In zo'n matchen staan de groten op, en als je er niet mee om kan ..."

Als de stress toeneemt, is de redding nabij. Of net niet. Voor KV Mechelen wordt het op zondag do or die. En dan is de vraag: hoe gaan ze bij Malinwa met die druk om?

Dennis Van Wijk is klaar voor de strijd met Waasland-Beveren en om de degradatie te ontlopen: "Elk individu reageert anders op druk, op de omstandigheden. Als je een grote speler wil worden of geweest zijn, dan kan je er enkel maar mee dealen. Als dat niet lukt, dan ben je er gewoon niet klaar voor."

"In zo’n wedstrijden staan de groten op. Mentaal er klaar voor zijn is ook een kwaliteit, dat klopt. Maar: ik selecteer alleen op voetbalkwaliteit en fitheid. Sowieso hebben we wel flink wat spelers die ervaring hebben met grote en belangrijke wedstrijden."

Hetere vuren

"Veel spelers tellen meer dan 100 keer in eerste klasse. Ik maakte eens een lijstje van wat spelers allemaal al wonnen: titels, bekers, internationals. Hoe kan het dat we het dan door emotie weggeven tegen Standard? Ze hebben toch voor hetere vuren gestaan."

En hoe zit het met de stress bij de coach zelf? "Druk bij de coach? Als we winnen zal ik hier nog zijn, als we verliezen, zullen we het moeten zien wat er zal gebeuren. Ik moet ook zorgen voor mijn familie. Maar ik heb deze druk al ettelijke keren meegemaakt. Ik zal zeker gespannen zijn en de zenuwen zullen wel groeien of een opflakkering krijgen, maar in de beleving of functioneren heb ik daar geen problemen mee."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties