Lukebakio spreekt voor het eerst over zijn transfer naar de Premier League: "Als je dat shirt aantrekt, besef je dat het geen 'grapje' is"
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 4 reacties

Lukebakio spreekt voor het eerst over zijn transfer naar de Premier League

Lukebakio spreekt voor het eerst over zijn transfer naar de Premier League: "Als je dat shirt aantrekt, besef je dat het geen 'grapje' is"
Foto: © photonews

Dodi Lukebakio verhuisde deze winter van Sporting Charleroi naar Premier League-club Watford. Een reuzensprong voor de 20-jarige Belgische belofteninternational die begin dit seizoen nog naar de Carolo's trok om Anderlecht te overtuigen van zijn kunnen.

"Het is een andere wereld waar ik in terecht ben gekomen", beseft Lukebakio. "Stap per stap begin ik het te beseffen. Als je je Premier League-shirt aantrekt, realiseer je dat dit geen 'grapje' is."

Voorlopig mocht Lukebakio 15 minuten invallen tegen West Ham United, de club van Cheikhou Kouyaté. "Ik ken hem nog van bij Anderlecht. Hij was oprecht blij voor mij en vertelde dat de Engelse competitie wel iets voor mij is. 'Je tijd zal wel komen, je zal hier exploderen', zei hij." (lacht)

Je zal hier exploderen, vertelde Kouyaté me

De overstap van de Jupiler Pro League naar de Premier League is geen evidente, dat bewijst ook Watford-ploegmaat Obbi Oulare die momenteel op uitleenbasis voor Antwerp voetbalt. Acht Lukebakio een gelijkaardig scenario, met verhuurperiodes, mogelijk?

"Momenteel denk ik daar nog niet aan. Ik wil laten zien dat de coach op me kan rekenen. Mijn relatie met hem is goed, maar ik zal geduld moeten oefenen. In een grote kern als die van Watford, moet je week na week vechten voor je plaats", beseft de vleugelaanvaller.

Kom de U21 aanmoedigen in Leuven

Komende maandag wil Lukebakio met de Belgische U21 de ongeslagen reeks in de EK-kwalificatiecampagne verderzetten. Opponent in de zevende wedstrijd is Hongarije. Wees erbij aan Den Dreef en bestel HIER voor slechts 5 euro je ticket.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties