Voormalige topverdediger mist iets bij Rode Duivels: "Als Scifo of Degryse een trap kregen, kwam er een reactie van mij, Crasson of Dewolf"

Voormalige topverdediger mist iets bij Rode Duivels: "Als Scifo of Degryse een trap kregen, kwam er een reactie van mij, Crasson of Dewolf"
Foto: © Photonews

De Rode Duivels proberen alles op techniek op te lossen. Maar elke grote nationale ploeg heeft wel één jongen rondlopen die het anders doet: eentje die in de bres springt voor de anderen en een goeie fout niet schuwt. Een smeerlapje...

Philippe Albert was in zijn tijd een zuivere, maar bikkelharde verdediger. Maar van zijn ploegmaats moest je afblijven. "Als Scifo of Degryse schoppen kreeg, dan zorgden mannen als Dewolf, Crasson en ik destijds dat er een reactie kwam. Je moet zorgen dat de tegenstander je respecteert", klinkt het kordaat in Het Nieuwsblad.

"Maar een cynische speler zoals Vandereycken, die ook druk durft te zetten op een arbiter, dat type groeit er stilaan uit. Spelers liggen voortdurend tegen de grond. Toch hebben we ze nodig. De exit op het EK tegen Wales bewijst dat: dan heb je mannen nodig die een reactie hebben. Die zag ik niet."

En hebben we er zo in de kern? "Tja. Kompany is een gentleman, Witsel is ook zeer correct. En als Fellaini zich daarmee moet bezighouden, dan verlies je zijn kwaliteiten in de lucht. Nainggolan is de enige, maar hij is niet eens ­zeker van zijn plaats in de selectie, laat staan in de ploeg."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties