De Belgische U17 mogen Ierland en Polen danken en nestelen zich tussen alle groten op het EK

Redactie
| 2 reacties
De Belgische U17 mogen Ierland en Polen danken en nestelen zich tussen alle groten op het EK
Foto: © KBVB

De jonge Rode Duivels onder de 17 jaar keerden vorige week vanuit Kroatië met een knappe tweede plaats in hun poule op zak terug naar België. Of het voldoende zou zijn om het EK te halen? Dat moest nog blijken.

Het team van bondscoach Thierry Siquet begon de eliteronde met een 1-1 gelijkspel tegen Cyprus, verloor daarna van Zweden (0-1) en won op de slotdag met 2-1 van thuisland Kroatië.

Met een 4 op 9 kon de talentvolle richting - denk maar aan Lars Dendoncker, Nicolas Raskin, Yari Verschaeren, Kilian Sardella of Largie Ramazani - nog dromen van de volgende ronde. 

EK in Engeland

Ondertussen weten we ook met zekerheid dat het voldoende is voor de volgende ronde. Georgië deed in een groep met Polen en Ierland namelijk slechter dan de jonge Duivels en dus mogen de Belgen naar het EK in Engeland.

Ook Spanje, Nederland, Duitsland, Portugal, Italië en nog 9 andere landen zullen daar samen met de Belgen en het gastland aan deelnemen. Enkel Frankrijk werd verrassend uitgeschakeld door Denemarken en Bosnië-Herzegovina.

Volledige selectie U17:  Delanghe (PSV), Dendoncker (Club Brugge), Diomande (KRC Genk), Vertessen (PSV), Suray (RSC Anderlecht), Sierra (KRC Genk) , Ramazani (Manchester United), Onana (Hoffenheim), Persyn (Club Brugge), Yayi Mpie (Sampdoria), Coomans (KRC Genk), Shinton (Club Brugge), Lissens (RSC Anderlecht) , Vandermeulen (KRC Genk), Verschaeren (RSC Anderlecht), Lemoine (Club Brugge), Sidibe (PSV), Colassin (RSC Anderlecht) & Sardella (RSC Anderlecht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Nieuwste reacties