Thomas de veroveraar: geliefd en geprezen bij Barcelona

Thomas de veroveraar: geliefd en geprezen bij Barcelona
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thomas Vermaelen is het Ernesto Valverde bijzonder moeilijk aan het maken. De verdediger speelde afgelopen weekend een dijk van een match tegen Leganes. Vermaelen zal er morgen in Rome geen probleem van maken om terug op de bank te zitten... al zit hij dicht bij een basisplaats.

Valverde spaarde Samuel Umtiti voor de match tegen AS Roma van morgen. Maar tegen Leganés kreeg Vermaelen zowat heel het stadion achter zich na een schitterende tackle op de doorgebroken Beauvue.

Zoals u uit de compilatie kon opmaken, was heel de prestatie van de Rode Duivel af: 78 procent gelukte passes, 8 gewonnen duels, 8 zuivere lange ballen... Vermaelen wordt binnen Barcelona op handen gedragen als een man die telkens hij wordt opgesteld zijn match speelt.

In Marca klinkt het zelfs dat hij indien hij heel het seizoen fit was geweest, Umtiti zou voorbijgestoken zijn als basisspeler. Dat was hij ook lange tijd, tot een spierblessure hem vier weken aan de kant hield. 

Stille vechter

Nochtans leek het vorig seizoen nog alsof het avontuur bij de Catalanen maar een kort leven beschoren zou zijn. Hij werd uitgeleend aan AS Roma en ook dat werd geen onverdeeld succes. 

Het was technisch directeur Robert Fernandez die Valverde aanraadde om Vermaelen dit seizoen een kans te geven. Fernandez, die hem naar Barça haalde, gaf het geloof in de voetballende kwaliteiten van Vermaelen nooit op. 

Vermaelen is ook geliefd, omdat hij in de pers nooit zijn plaatsje zal opeisen, maar het wil bewijzen op het veld. De fans van Barcelona heeft hij alvast voor zich gewonnen. En mogelijk vertrekt Umtiti komende zomer... Toch eens overwegen om hem morgen tegen Roma in de basis te zetten Ernesto?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties