Wesley Sonck zag in zijn Genkse periode toptransfer aan zijn neus voorbij gaan: "Jos Vaesen wilde 10 miljoen euro"
Redactie
| 5 reacties

Wesley Sonck zag in zijn Genkse periode toptransfer aan zijn neus voorbij gaan

Wesley Sonck zag in zijn Genkse periode toptransfer aan zijn neus voorbij gaan: "Jos Vaesen wilde 10 miljoen euro"
Foto: © photonews

Wesley Sonck beleefde zijn hoogdagen bij KRC Genk. De aanvaller pakte met de Limburgers de landstitel en won in die periode ook de Gouden Schoen.

Verschillende clubs toonden interesse in de talentvolle Sonck. De Ninovieter zag verschillende aanbiedingen passeren. "Een club uit Moskou heeft me ooit zes maanden willen huren voor een fortuin. Nu ja, ik had er flink mijn zakken kunnen vullen, laat ik het zo zeggen. Ik heb het om familiale redenen niet gedaan", zegt de oud-aanvaller in Het Nieuwsblad. "Het was me ook allemaal net iets te vaag."

Sevilla

Genk wilde de Rode Duivel ook niet zomaar laten gaan. "Sevilla wilde vijf miljoen voor me op tafel leggen, wat in die tijd een behoorlijk bedrag was, maar Jos Vaesen wilde het dubbele. Achteraf heb ik me natuurlijk wel eens afgevraagd hoe het allemaal zou geweest zijn, daar in het zonnige zuiden. Mooi weer, andere competitie... Het sprak me allemaal wel aan, hoor."

Hertha Berlijn

"Ik heb ook ooit met Dieter Hoeneß, de broer van Uli, in Düsseldorf op restaurant gezeten om een transfer naar Herha Berlijn te bespreken, maar ook dat ging niet door. Ik was wellicht te duur. Maar of ik ergens spijt van heb? Nee, zo zit ik niet in elkaar." In de zomer van 2003 verhuisde Sonck uiteindelijk naar Ajax.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primera Division

Nieuwste reacties