'Juventada' is een hele match in de maak tegen Real Madrid en dan volgt de ultieme anticlimax

Yannick Lambrecht
| 39 reacties

Wie dacht dat je een stunt zoals Roma-Barcelona maar één keer per seizoen meemaakt... Een dag later haalde Juventus drie doelpunten achterstand op tegen Real Madrid, maar in de allerlaatste minuut volgde een ijskoude douche.

Juventus stond voor een quasi onmogelijke opdracht na de 0-3 uit de heenmatch, maar zag landgenoot AS Roma gisteren ook stunten tegen Barcelona. Het geloof was er dus wel voor de trip naar Madrid.

76 seconden

Het kon niet beter beginnen: na een dikke minuut had Mandzukic de eerste al binnengelegd en plots begon iedereen al van een 'Juventada' te spreken. De vlam zat in de pijp en elke aanval werd een kans langs beide kanten. Isco scoorde na een kwartier ook tegen, maar hij werd terecht afgevlagd voor buitenspel.

Echt een match om van te smullen en de spanning verdubbelde - net als de tussenstand - in de 37ste minuut. Lichtsteiner mocht voorzetten vanop rechts en opnieuw Mandzukic maakte van Carvajals gestalte lustig gebruik om binnen te koppen: 0-2.

Fatale flater

Real Madrid begon ondanks degelijk voetbal duidelijk te zweten en Zidane voerde enkele wissels door bij de rust. Bale en Casemiro naar de kant voor Lucas en Asensio. Veel maakt dat natuurlijk niet uit als je doelman erop los blundert. Op het uur maakte Navas een fatale fout en Matuidi kon profiteren. Gewoonweg 0-3 en virtueel stevenden we af op verlengingen.

Koude douche

Real kreeg wel nog de beste kansen, maar Juve was niet te passeren. Tot het noodlot toesloeg in minuut 93: Benatia beging een fout op Lucas en na even aarzelen ging de bal terecht op de stip. Doelman Buffon - die hier vermoedelijk zijn laatste wedstrijd in de Champions League speelde - ging tekeer tegen de scheidsrechter en moest zelfs nog van het veld met rood. Onder een daverend en pakkend applaus van het hele Santiago Bernabeu droop Gigi ​af.

Szczesny zette zich klaar, maar kon niet voorkomen dat Cristiano Ronaldo de penalty staalhard in de rechterbovenhoek schoot. 1-3 en Real Madrid door het oog van de naald naar de halve finale.