AA Gent zit volledig in de flow, maar huurling van Buffalo's beleeft tegenwoordig veel minder plezier: "Iedereen maakt weleens zo'n rotseizoen mee"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
AA Gent zit volledig in de flow, maar huurling van Buffalo's beleeft tegenwoordig veel minder plezier: "Iedereen maakt weleens zo'n rotseizoen mee"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Terwijl zijn moederclub AA Gent volledig op toerental draait in de Belgische competitie, is het voor Lucas Schoofs de ontgoocheling verbijten. De 21-jarige middenvelder die door de Buffalo's uitgeleend wordt aan NAC Breda herstelt momenteel van een enkeloperatie.

Hij was net zo lekker bezig in Nederland toen het noodlot keihard toesloeg. In Het Nieuwsblad doet de onfortuinlijke Schoofs zijn verhaal: "Ik misstapte me en bleef met mijn linkervoet in het kunstgras steken. Op datzelfde moment werd ik door een ploegmaat aangelopen, een fatale tik. Na wat onderzoeken bleek dat de ligamenten van de binnenste enkel helemaal kapot waren."

Opnieuw roet in eten

Er moest een operatie aan te pas komen en de speler die nog altijd eigendom is van AA Gent revalideert momenteel volop: "Ik had mij snel naar een basisplaats geknokt en was goed bezig in de eerste maanden van 2018. Ik kwam al van ver terug na pubalgie, die enkelblessure gooide opnieuw roet in het eten", aldus Schoofs.

"Ach, iedereen maakt weleens zo'n rotseizoen mee. Ik bereid me mentaal nu al voor op volgend seizoen. Ik heb nog een contract tot 2020 in Gent, maar ik word ook volgend jaar nog uitgeleend aan NAC Breda. Ik wil mijzelf snel weer in de basiself knokken." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties