Vergeten Belg laat zich opmerken in Championship met eerste goal en wordt man van de match

Johan Walckiers
Johan Walckiers en Clint Vens
| 5 reacties
Vergeten Belg laat zich opmerken in Championship met eerste goal en wordt man van de match

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De JMG-academie in België leverde met onder meer Jason Denayer, Theo Bongonda, Ahmed El Messaoudi en Manuel Benson al enkele pareltjes af. Nu mag er mogelijk nog een naam toegevoegd worden aan dat lijstje.

Ilias Chair is een 20-jarige Belgische Marokkaan die uit dezelfde generatie komt van ex-Lierse speler Manuel Benson (nu RC Genk). De youngster maakte in januari 2017 de overstap van Lierse naar Engeland, meer bepaald de Queen Park Rangers. 

In de wedstrijd tegen Birmingham was de veelbelovende jongeling trefzeker voor zijn ploeg. Hij tekende voor de 2-1. QPR won uiteindelijk met 3-1. Chair werd door de club verkozen tot Man van de Match.

Vorig seizoen kwam de ex-Liersespeler tot zes optredens bij de U23 bij QPR waarin hij één doelpunt scoorde. Hij maakte zijn debuut in de hoofdmacht in augustus 2017. Chair lijkt nu helemaal te gaan doorbreken in Engeland.  

De aanvallende speler komt uit voor de nationale jeugdploegen van Marokko. Hij is met zijn 1,71 meter niet van de grootste, maar wel pijlsnel en technisch onderlegd. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties