Sa Pinto ondanks succes buiten? Niks nieuws onder de zon: Peruzovic en vooral Vandereycken gingen hem voor

Sa Pinto ondanks succes buiten? Niks nieuws onder de zon: Peruzovic en vooral Vandereycken gingen hem voor

Volg Standard nu via WhatsApp!

Een coach die Standard voor het eerst in drie jaar naar play-off 1 leidde, de beker won en nog in de running is voor plaats 2. En die dan op straat zetten om een voormalige succescoach van de club binnen te halen. Tja, het is een koerswijziging die bij Standard op til is.

Er is weinig in het voetbal wat al niet eerder gebeurd is. In januari 1993 werd Luka Peruzovic bij Anderlecht aan de kant geschoven ondanks dat hij onbedreigd op weg was naar de landstitel. Een straat voorsprong had de Kroaat, maar Constant Vanden Stock kon zijn tactiek met vijf verdedigers maar weinig smaken.

Een situatie die er nog meer op lijkt? In 2005 was het bij Genk het grootste deel van het seizoen niet al te veel soeps. De toenmalige coach René Vandereycken werd met de vinger gewezen en nog tijdens het lopende seizoen sloten de Limburgers een voorakkoord af met Hugo Broos om het seizoen erop over te nemen. Tot hun grote verbazing wist Vandereycken het tij nog te keren en hij behaalde nog Europees voetbal. Broos mocht dat het seizoen erop wel meemaken, hij niet.

De beslissing bij Standard is gebaseerd op wat er dit seizoen allemaal gebeurd is. Het bestuur vindt dat de Portugees hen te veel imagoverlies heeft doen lijden. Nu zijn ze in Luik niet vies van iet of wat theatraliteit, maar de fase op Anderlecht waar hij helemaal uit zijn dak ging nadat er een bierbekertje naast hem landde, werd in de hoge kamers onthaald met de handen voor de ogen.

Ook het weigeren om nog met de pers te praten wordt hem aangewreven. Een oorlog met de media, dat win je niet, weten ze in Luik uit ervaring. Daarbij menen ze dat Preud'homme evenveel grinta heeft en een betere uitstraling. Maar benieuwd hoe ze dat allemaal aan de buitenwereld verkocht gaan krijgen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties