Blijven of vertrekken? Tal van factoren zullen meespelen in de toekomstplannen van Leandro Trossard

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 2 reacties
Blijven of vertrekken? Tal van factoren zullen meespelen in de toekomstplannen van Leandro Trossard
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na zeven maanden blessureleed blinkt Leandro Trossard weer week na week uit bij KRC Genk. Keerzijde van de medaille is een mogelijk vertrek tijdens de zomermercato.

De 23-jarige Trossard staat niet weigerachtig tegenover een verlengd verblijf in de mijnstad. De vraag is echter of Genk zijn winger kan houden indien hij zijn topniveau in de vier resterende PO1-duels doortrekt.

Verschillende factoren zullen de toekomstplannen van Trossard mee bepalen. Haalt Genk Europees voetbal? Doet de club een geste om zijn sterkhouder langer aan boord te houden? En welke clubs dienen zich aan?

Niet gevangen zitten

De ploegen die eerder interesse toonden (Nice, Celta de Vigo en RB Salzburg) volgen Trossard nog steeds op de voet, maar kunnen niet de beste adelbrieven voorleggen. Nice en Celta de Vigo grijpen naast Europees voetbal. De Oostenrijkse Bundesliga is op sportief vlak dan weer geen stap vooruit.

De juiste keuze maken, mét reële speelkansen, wordt cruciaal voor Trossard. Bij Genk blijven is een veilige piste, maar wanneer een Europese club met een monsterbod komt aandraven waar alle partijen zich in kunnen vinden, is de kans klein dat de vleugelaanvaller volgend seizoen nog het Genkse shirt aantrekt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties