600ste van Deschacht: "Uitgesloten dat dit ooit nog iemand bereikt" en "Vragen om bloemen aan Brugge"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 19 reacties
600ste van Deschacht: "Uitgesloten dat dit ooit nog iemand bereikt" en "Vragen om bloemen aan Brugge"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Olivier Deschacht speelt uitgerekend zondag tegen Club Brugge zijn 600ste officiële wedstrijd voor Anderlecht. Het zag er eerder dit seizoen somber uit voor de recordhouder, maar nu strooit Hein Vanhaezebrouck met lof.

Gevraagd naar die 600ste reageerde Vanhaezebrouck - zoals gewoonlijk - met een kwinkslag. "Ja, da 's straf hé. (richt zich tot persverantwoordelijke David Steegen) David, kunnen we aan Brugge niet vragen of ze een boeket bloemen voorzien?", knipoogde hij.

Om daarna serieus op de vraag te antwoorden. Van zijn verwijzing naar de B-kern is bij de coach blijkbaar niets blijven hangen. "Dat is een fantastische prestatie. (wijst naar Dendoncker) Leander gaat er nooit aangeraken, want die zal wel al weg zijn."

"Het is volgens mij uitgesloten dat er iemand ooit nog aan 600 matchen voor dezelfde club zal geraken. Je moet al bijna op je 16de of 17de in de eerste ploeg zitten. En jongeren die zo vroeg ontluiken spelen meestal daarna wel in het buitenland. Oli is de laatste der Mohikanen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties