De Jupiler Pro League als opstapje... Of zeg maar gigantische stap voor Dakonam Djené, die jaar na vertrek bij STVV 10 miljoen waard is
Yannick Lambrecht
Yannick Lambrecht
| 7 reacties

De Jupiler Pro League als opstapje: Dakonam Djené

De Jupiler Pro League als opstapje... Of zeg maar gigantische stap voor Dakonam Djené, die jaar na vertrek bij STVV 10 miljoen waard is

Afgelopen zomer maakten een aantal spelers de ambitieuze stap van de Jupiler Pro League naar een Europese topcompetitie. Hoe is hun eerste seizoen daar verlopen? We richten onze blik vandaag op... Dakonam Djené.

De verdediger wou vorige zomer via een tussenstap doorbreken in Spanje. Djené zag STVV als de uitgelezen kans en werd op Stayen snel een van de sterkhouders. Vorig seizoen speelde hij 27 officiële wedstrijden voor de Kanaries. Nadien keerde hij voor meer dan twee miljoen euro terug naar Getafe.

Waanzinnige groeimarge

In deze reeks heeft Djené met voorsprong de grootste stappen gezet. Getafe is een geduchte middenmoter in La Liga en staat mooi op de achtste plaats. En vooral: met 33 tegengoals in 37 wedstrijden hebben enkel Barcelona en Atlético Madrid een betere verdediging.

Dat kan al eens tellen voor een verdediger. Net als bij STVV groeide Djené bij Getafe meteen uit tot sterkhouder. Op twee schorsingen na speelde hij élke minuut en dan zo weinig goals tegenkrijgen... Straf!

€10.000.000

Met zo'n knalseizoen heeft de 26-jarige Djené zich tevens serieus in de kijker gespeeld bij de concurrenten. Door de interesse is zijn marktwaarde gestegen van minder dan een miljoen naar maar liefst 10 miljoen euro. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primera Division

Nieuwste reacties