Corryn herinnert zich de passage van Bico bij Antwerp nog goed: "Hij zou me persoonlijk van het veld komen halen"
Redactie
| 6 reacties

Corryn herinnert zich de passage van Bico bij Antwerp nog goed

Corryn herinnert zich de passage van Bico bij Antwerp nog goed: "Hij zou me persoonlijk van het veld komen halen"
Foto: © photonews

Na twee seizoenen komt er wellicht een einde aan de samenwerking tussen Antwerp en Alexander Corryn. De 24-jarige middenvelder maakte mooie, maar ook bewogen momenten mee bij de Great Old.

In de eerste helft van vorig seizoen zag het er niet naar uit dat Antwerp zou meedoen om de promotie. De komst van John Bico naar Deurne-Noord zorgde voor veel commotie. Ook Corryn herinnert zich de eerste kennismaking met de beruchte manager/coach nog goed.

"David Gevaert kwam de kleedkamer binnen en we dachten: Ah hier sèh, den David is terug. Achter Gevaert zagen we een uit de kluiten gewassen donker silhouet van iemand die we niet meteen herkenden. Tot hij voor onze neus stond", rakelt Corryn in Het Nieuwsblad een anekdote op. "Mijn eerste gedachte was dat Gevaert zijn manager bij had. Niet dus. Bico had drie kaders bij met foto's erin en hij begon meteen te speechen. Het waren foto's van de paus, van Mandela en van het trio Messi, Neymar en Suárez. Wat hij over hen vertelde, ben ik vergeten."

Slechtste match ooit

Ook langs de zijlijn was Bico geen gewone oefenmeester. "Mijn eerste match onder hem, die zal ik nooit meer vergeten", aldus Corryn. "We speelden op Lommel. Ik zie Stephen Buyl vlak bij me staan en speel hem aan. Even later geef ik weer zo'n kort pasje. Dat was niet naar zijn zin. Ik moest elke bal meteen diep smijten of hij zou me persoonlijk van het veld komen halen. De match was drie minuten bezig. Ik denk dat ik die dag dertig ballen blind naar voor heb getrapt. Voor de fans moet dit de slechtste wedstrijd ooit geweest zijn, denk ik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties