Vanderhaeghe zorgde zelf voor een schokeffect: "Ik had de spelers gezegd dat het 2-0 voor Anderlecht was"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brugge
| 10 reacties
Vanderhaeghe zorgde zelf voor een schokeffect: "Ik had de spelers gezegd dat het 2-0 voor Anderlecht was"
Foto: © photonews

Het was lang nagelbijten voor de Gentenaars, die 0-1 voorsprong bij Club was krap, maar uiteindelijk vloog Yves Vanderhaeghe toch de lucht in. Maar goed ook, want hij liet zijn spelers even in de waan dat het al binnen was.

We vroegen na de partij of Vanderhaeghe zijn spelers op de hoogte hield van de stand in Anderlecht. "Jazeker, maar ik had me vergist. Tijdens de rust had ik eerst gezegd dat het 2-0 stond voor Anderlecht." Uiteraard was het even schrikken voor de Gent-spelers toen dat foutje rechtgezet werd.

"Uiteindelijk bleek het dan toch 0-2 te zijn en de jongens waren toen echt geschrokken. Het schokeffect was ideaal en ze begonnen de tweede helft toch heel scherp, tegen een Club Brugge dat door 30.000 man naar voren gestuwd werd."

En nu, brunchen

"Ik ben fier dat we met die achterstand toch nog op de vierde plaats eindigden en geen extra week meer moeten spelen." De Gentse spelers sluiten het seizoen definitief af maandagochtend met een brunch. "Met de vrouwen erbij. Hadden we hier niet gewonnen kon dat uiteraard niet doorgaan", sloot de Gentse coach af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties