Reactie Vanhaezebrouck maakt bilan van het seizoen en zoekt geen excuses (meer): "Zelfs dan waren we tekort geschoten"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 7 reacties
Vanhaezebrouck maakt bilan van het seizoen en zoekt geen excuses (meer): "Zelfs dan waren we tekort geschoten"
Foto: © photonews

Hein Vanhaezebrouck kan niet tevreden zijn: zes nederlagen in play-off 1, dertien in totaal. Dat zijn geen cijfers die je associeert met Anderlecht. Hein Vanhaezebrouck riep tijdens het seizoen het excuus van de blessures meermaals in. Dat deed hij niet na de laatste match.

Vanhaezebrouck miste grote delen van het seizoen belangrijke spelers: Kara, Spajic, Trebel, Najar,... Maar als hij zijn kern overschouwt, was het gewoon te weinig, zelfs met die spelers erbij. "Als we heel het seizoen volledig hadden gestaan, waren we nog tekort geschoten", haalde hij aan na de match tegen Genk.

Niks in de breedte

Het onevenwicht was te groot. "Elke week zag je dezelfde fouten terugkeren. Ik sprak daarover en de week erop was het weer zover. Je ziet dezelfde dingen telkens opnieuw. Er is heel veel werk aan deze groep om dat weg te werken. Volgend seizoen wil ik een evenwichtige groep. De concurrentie kwam dit seizoen van de jonge gasten, volgend seizoen moet de groep in de breedte veel beter zijn."

Zelfs de gemiste wintermercato maakte niet veel meer uit. "Als we die of die er hadden bijgehaald, was het veel beter geweest... (schudt zijn hoofd) Nee, dat is niet waar. Zelfs niet met 2-3 aanwinsten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties