Nog een coach zwaar onder druk? "Als ze niet doorgaan met hem, dat zou n贸g gekker zijn dan het verhaal Sa Pinto"

Nog een coach zwaar onder druk? "Als ze niet doorgaan met hem, dat zou n贸g gekker zijn dan het verhaal Sa Pinto"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het was een lang seizoen, met bijzonder veel coachwissels. En ondertussen weten we al dat de carrousel ook deze zomer onverminderd verder gaat. De Roeck, Custovic en Sa Pinto worden de slachtoffers, of zijn er nog op komst?

Trainer zijn in de Belgische eerste klasse? Dat is allesbehalve een makkelijk beroep. Bij je contract lijk je haast een C4 te tekenen, zo snel gaat het in de Belgische voetballerij. En mogelijk vallen er deze zomer nog slachtoffers.

Ook Yves Vanderhaeghe stond zwaar onder druk bij AA Gent, al begrijpen de analisten daar werkelijk niets van. "Vanderhaeghe heeft grip gekregen op de groep van AA Gent en heeft ze meegenomen in het verhaal. Als je dan leest onder welke druk hij stond voor die laatste wedstrijd, onbegrijpelijk eigenlijk als je ziet vanwaar ze komen."

Heel vreemd

"Ik vind die druk heel vreemd. Ik weet ook niet wat Gent verwacht? Opnieuw kampioen worden en schitteren in de Champions League, dat gaat niet zomaar gebeuren – met geen enkele coach met deze kern", aldus Geert De Vlieger in Sports Late Night.

Marc Degryse pikte meteen in: "Vanderhaeghe heeft fantastisch werk geleverd. De Witte vergelijkt misschien te veel met Preud’homme en Vanhaezebrouck, die hij iets hoger inschat. Yves is een andere persoonlijkheid en pakt de kleedkamer anders aan dan die twee.

"Maar: de spelers hebben onder Vanderhaeghe een beter gevoel gekregen in de kleedkamer dan onder Vanhaezebrouck, daar moet je ook naar kijken. De Witte zal zijn ego wel wat opzij schuiven en met hem doorgaan, het zou nog gekker zijn dan het verhaal Sa Pinto als ze het niet doen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties