Onze bondscoach moet het zwaar ontgelden: "Als dat waar is, zouden we Martínez beter thuislaten" en "Hij is aangesteld door bobo's die niks van voetbal kennen"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 84 reacties
Onze bondscoach moet het zwaar ontgelden: "Als dat waar is, zouden we Martínez beter thuislaten" en "Hij is aangesteld door bobo's die niks van voetbal kennen"
Foto: © photonews

Roberto Martínez moest zijn Spaanse boot de voorbije weken over woelige wateren loodsen, maar intussen lijkt de grote storm gaan liggen. Al steekt er wel nog een fameuze rukwind op: Carl Huybrechts. Die toont zich allesbehalve mals voor onze bondscoach.

De sportcommentator en presentator kan namelijk niet lachen met de niet-selectie van Radja Nainggolan: "Natuurlijk moet Radja mee. Ik krijg het op mijn heupen van de nuanceringen van sommige analisten en geitenwollensokken. Radja Nainggolan is één van de strijdlustigste middenvelders in de Serie A, en dat zijn daar geen brave kindertjes, hoor", klinkt het in Humo van deze week. 

Spreekverbod

"Ik las dat de spelers een spreekverbod hebben gekregen. Stel je voor: Rode Duivels-woordvoerder Stefan Van Loock die Thibaut Courtois beveelt om te zwijgen over Radja. Ik zou dat papier waarop die regel staat verfrommelen en teruggeven: `Ge weet waar ge het kunt steken.'"

Dat Nainggolan er niet bij is, is volgens de bondscoach een tactische keuze. Maar hebben zijn uitspattingen naast het veld - de pintjes en sigaretten - ook geen rol gespeeld? "Als dat waar is, zouden we Martínez beter thuislaten: is hij geen geheelonthouder? Ik dacht: 'Who the fuck is Martínez om Nainggolan niet mee te nemen?' Hij is aangesteld door bobo's die niks van voetbal kennen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties