? Hernán Losada zag de Rode Duivels schitteren: "Kandidaat-wereldkampioen als ze erin geloven"
Sander De Graeve
Sander De Graeve en Hernan Losada vanuit Moskou
| 2 reacties

Hernán Losada ziet het positief in voor de Belgen, maar maakt ook een kanttekening

? Hernán Losada zag de Rode Duivels schitteren: "Kandidaat-wereldkampioen als ze erin geloven"
Foto: © photonews

De Rode Duivels hebben Tunesië makkelijk over de knie gelegd in een echt doelpuntenfestijn. WK-analist én voetbaldier Hernán Losada genoot met volle teugen.

De prestatie van Romelu Lukaku sprong er uiteraard uit. "Hij heeft uit drie kansen twee doelpunten kunnen puren in zestig minuten. Bovendien was hij veel meer betrokken in het spel dan tegen Panama én had hij heel wat goeie loopacties." Lukaku was niet de enige Rode Duivel die schitterde, ook Meunier speelde enorm sterk.

"Meunier speelde meer als flankaanvaller dan als verdediger tegen Tunesië. Hij speelde een fantastische match met als hoogtepunt die zuivere assist op Lukaku voor het derde doelpunt. De invallers zullen ook vertrouwen getankt hebben. Zowel Batshuayi, Fellaini als Tielemans vielen sterk in."

Ik vraag me wel af of er met De Bruyne en Witsel genoeg balans en recuperatie op het middenveld is om de grotere landen te bekampen

De Belgen hebben in de wedstrijd tegen Tunesië alvast hun offensieve wapens getoond. "België gaf soms het initiatief aan de Tunesiërs, om daarna de ruimte te benutten. De Rode Duivels zijn dodelijk in de omschakeling." Tunesië en Panama zijn uiteraard geen wereldploegen, de echte test moet dus nog komen. "Ik vraag me af of het mogelijk is om met zoveel aanvallende jongens tegen de sterkere teams te spelen."

"Hebben we met Kevin De Bruyne en Axel Witsel voldoende balrecuperatie om de balans op het middenveld te behouden? Tunesië had niet veel nodig om kansen te creëren. Na de wedstrijd tegen Engeland weten we wellicht meer." Deze prestatie zorgt uiteraard voor hoop. Maakt België kans op de wereldtitel? "Als de Rode Duivels in zichzelf geloven en niet te veel respect tonen tegen de grotere ploegen, schat ik de kansen groot in."

Bekijk hieronder de analyse van Hernán Losada op video. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele ogenblikken in beslag nemen.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws