Thibaut Courtois snapt het niet: "Da's weer typisch Belgisch hé"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
Thibaut Courtois snapt het niet: "Da's weer typisch Belgisch hé"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Thibaut Courtois was samen met Dedryck Boyata de enige Rode Duivel die zijn basisplaats behield, maar het lange sluitstuk van Chelsea kende een rustige avond tegen Engeland. Maar was hij achteraf nu eigenlijk blij met die overwinning die ons richting groepswinst leidde?

Toch wel, zo blijkt: "Ik zag net na de match een quote: moeten we nu bleiten of juichen? Da's weer typisch Belgisch hé om niet tevreden te zijn als we winnen. We moeten gewoon blij zijn dat we gewonnen hebben. We hebben goed gespeeld, de jongens die mochten spelen, hebben het heel goed gedaan. We moeten gewoon uitgaan van onze eigen kracht en pakken wie op onze weg komt", aldus Courtois. 

Jammer, maar geen ramp

Het is wel zo dat we nu in de moeilijkere helft van de tabel belanden én ook meer moeten reizen, is dat dan geen nadeel? Onze nationale nummer één relativeert: "Okay, het reizen, is misschien wat jammer, maar we zijn dat gewend in Engeland, ook met de Champions League, om twee uur te vliegen", stelt de 26-jarige Limburger.  

"Als we op verplaatsing moeten naar het noorden van Engeland is het anderhalf uur op de bus, een uur vliegen en nog eens een halfuur bus, dat is hetzelfde. Ik speel trouwens liever tegen Japan dan tegen Colombia, eerlijk gezegd. We zijn allemaal winnaars. Ik denk niet dat iemand kan spelen om niet te winnen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties