Analyse De prognose van de redactie: AA Gent doet een plaatsje slechter

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 41 reacties
De prognose van de redactie: AA Gent doet een plaatsje slechter
Foto: © photonews

De voorbereiding zit er bijna op, de transfercarrousel draait nog op volle toeren en supporters hun ongeduld is ten einde. Vrijdag begint de nieuwe voetbalcompetitie 2018-2019. Vandaag in onze prognose: KAA Gent op de vijfde plaats.

Prognose

Na een woelig seizoen met mooie apotheose, de vierde plaats, is het aan AA Gent om zich opnieuw te bewijzen als vaste waarde in de top van het Belgische voetbal. De verzamelde redactie van Voetbalkrant.com schat in dat de vier andere leden van de G5 momenteel betere papieren hebben.

Gent zien we dus op de vijfde plaats, maar de Buffalo's mogen ons gerust verrassen. Het wordt vooral uitkijken naar de verdere ontwikkeling van jongens als Chakvetadze en Yaremchuk en naar de terugkeer van Renato Neto.

Opvallendste transfers

Met de komst van Vadis Odjidja heeft AA Gent één van de grootste Belgische transfers van deze zomer beklonken. De Gentenaar krijgt de kans om zijn carrière opnieuw helemaal te lanceren bij de club waar het voor hem begon.

Verder moet ook Igor Plastun een schot in de roos worden en zijn we benieuwd naar nieuwkomers Dompé, Limbombe en Kvilitaia voorin.

Sterke punten

De sterke punten van dit AA Gent situeren zich momenteel op het middenveld. Met Brecht Dejaegere, de terugkerende Renato Neto, Anderson Esiti, Birger Verstraete, Vadis Odjidja en Franko Andrijasevic zijn er opties genoeg centraal. Ook voorin lijken de flankposities momenteel beter bezet dan de voorbije jaren, waar er amper een alternatief was voor Simon en Kalu.

Zwakke punten

De grote kern kan ook een nadeel zijn voor AA Gent. Té veel spelers is immers ook niet goed en kan wrevel opwekken. Verder wordt het uitkijken naar de nieuwe defensie nu Bronn nog een hele tijd out is en Gigot en Mitrovic verkocht werden. Plastun lijkt een goeie, maar er zou toch nog iets bij moeten bij de Buffalo's achterin. En dan is het nog maar de vraag wat Lovre Kalinic zal doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties