10 ruwe diamantjes in onze Jupiler Pro League die komend seizoen weleens zou kunnen ontbolsteren

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 18 reacties
10 ruwe diamantjes in onze Jupiler Pro League die komend seizoen weleens zou kunnen ontbolsteren
Foto: © photonews

Een nieuw seizoen betekent natuurlijk ook weer veel nieuwe gezichten om te ontdekken in onze Jupiler Pro League. En het is ook uitkijken naar de jonge talenten die straks onze Belgische velden onveilig willen maken. Wij pikten er tien uit die we straks de neus aan het venster zien steken.

1. Arnaut Danjuma Groeneveld

Club: Club Brugge
Positie: linkerflankaanvaller
Leeftijd: 21
Waarom? Pijlsnel, goeie dribbel in huis, doelgericht én ook nog eens krachtig. De gedoodverfde opvolger van Anthony Limbombe heeft alles in huis om het te maken in Brugge. Gaf in de Supercup al meteen zijn visitekaartje af. 

2. William Balikwisha

Club: Standard
Positie: winger 
Leeftijd: 19
Waarom? De Congolese Belg is een van dé revelaties in de voorbereiding: vinnige voetjes, leuke dribbels en een permanente dreiging op de flank. Nu Junior Edmilson weg is, kan hij misschien geregeld wat minuutjes meepikken. 

3. Indy Boonen

Club: KV Oostende
Positie: aanvallende middenvelder
Leeftijd: 19
Waarom? Een jeugdproduct van Genk dat bij het grote Manchester United passeerde en nu zijn kunnen mag etaleren in onze Belgische competitie. Explosief, creatief, dribbelvaardig en een jongeman met vista. Dat belooft! 

4. Zinho Vanheusden

Club: Standard
Positie: centrale verdediger
Leeftijd: 18
Waarom? Het toptalent van Inter mag anderhalf jaar rijpen bij Standard. Sá Pinto durfde het aan om de piepjonge Limburger na een zware knieblessure voor de leeuwen te gooien in play-off 1. Deed het tegen AA Gent voortreffelijk. 

5. Mikael Soisalo

Club: Zulte Waregem
Positie: rechterflankaanvaller
Leeftijd: 20 
Waarom? De Finse winger heeft flukse dribbels in huis en weet vanop de flank ook het doel staan. In de oefenmatchen al getoond wat hij in huis heeft en de nieuwkomer kan aan de Gaverbeek een echte attractie worden. 

6. Vitinho

Club: Cercle Brugge
Positie: rechterflankverdediger
Leeftijd: 19
Waarom? Een Braziliaanse belofteninternational, dat zegt genoeg, zeker? De pijlsnelle rechterflankverdediger is een van de vele jonge talenten bij groen-zwart en kan ook op het middenveld uit de voeten. Sensatie in wording. 

7. Joseph Paintsil

Club: KRC Genk
Positie: flankaanvaller
Leeftijd: 20
Waarom? Moet in de Luminus Arena voor de zo gegeerde extra snelheid en diepgang op de flanken zorgen. De Ghanese youngster gooide het voorbije seizoen hoge ogen bij het Hongaarse Ferencváros met 10 goals en 7 assists. 

8. Samuel Bastien

Club: Standard
Positie: centrale middenvelder
Leeftijd: 21 
Waarom? Terug in Luik na een tussenstop in Anderlecht en een Italiaanse avonturen bij Avellino en Chievo Verona. Lijkt met een flinke teug Serie A-ervaring op zak klaar om een basisplaats op het middenveld op te eisen bij Standard.

9. Kristal Abazaj

Club: Anderlecht
Positie: flankaanvaller
Leeftijd: 22 
Waarom? De Albanese winger is technisch sterk, heeft een prima schot in de benen en is een instinctvoetballer die met zijn onvoorspelbaarheid - en ondanks de zware concurrentie - kan charmeren in het op frivoliteit beluste Astridpark. 

10. Egor Nazaryna

Club: Antwerp
Positie: centrale middenvelder
Leeftijd: 21 
Waarom? De beloftevolle Oekraïner met een verleden bij Dinamo Kiev en Dnipro kreeg eind vorig seizoen volop zijn kans in play-off 2 en kwam zo nog aan zes basisplaatsen en één invalbeurt. Als hij die positieve lijn kan doortrekken... 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties